Κόσμος

Τσαβούσογλου: Καλές οι σχέσεις με την Ελλάδα μετά τον σεισμό αλλά μην είμαστε αφελείς

«Υπάρχει ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά το σεισμό στην Τουρκία, αλλά μην είμαστε αφελείς», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο HaberTurk ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε πως «τόσο για την Κύπρο, όσο για οτιδήποτε χρειάζεται, για τα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα. Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει και πάλι ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας».

Παράλληλα ανέφερε ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα είναι χρόνια και παραμένουν και πως οι προσπάθειες επίλυσης πρέπει να συνεχιστούν, συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως οι δυο χώρες βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο και τόνισε πως «μετά τις εκλογές πρέπει να αναβιώσει ο συμβουλευτικός μηχανισμός για διευθέτηση προβλημάτων και να γίνουν συγκεκριμένα βήματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βασιλιάς Κάρολος αποσύρει το βασιλικό τρένο για λόγους οικονομίας – Αγαπημένη συνήθεια της Βικτωρίας και της Ελισάβετ
Χρησιμοποιήθηκε κατά τις χρυσές και διαμαντένιες ιωβηλαίες της Βασίλισσας Ελισάβετ, με την τελευταία ανακαίνιση να πραγματοποιείται τη δεκαετία του 1980
Ο Βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ' φτάνει με το βασιλικό τρένο στο σταθμό Victoria του Μάντσεστερ
1
Ο Τραμπ απειλεί τον Μασκ με απέλαση και περικοπή των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του
ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα ανέφερε πως η Επιτροπή Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), επικεφαλής της οποίας ήταν για ένα τετράμηνο ο Μασκ, θα μπορούσε να περικόψει τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεών του
Ο Ντόναλντ Τραμπ 15