Κόσμος

Τσαβούσογλου: Οι σύμμαχοι να μην παρεμβαίνουν στην αγορά όπλων από την Άγκυρα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως οι σύμμαχοι της Τουρκίας δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην αγορά αμυντικών συστημάτων από την Άγκυρα από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψαν τις προτάσεις να τα αγοράσουν από εκείνους όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

[read4more]

«Θέλαμε να αγοράσουμε συστήματα αεράμυνας από τους συμμάχους μας και είχαμε καταθέσει επίσημα αιτήματα για αυτό. Και αυτοί οι σύμμαχοι, που ήγειραν προσκόμματα ακόμη και για την αγορά απλών εξοπλισμών άρχισαν να διατυπώνουν την ανησυχία τους όταν αγοράσαμε τους S-400. Γιατί ανησυχείτε τόσο; Εφόσον είμαστε σύμμαχοι στο NATO και η Τουρκία χρειάζεται κάτι, πρέπει να το πουλήσετε αυτό σε εμάς. Κι αν δεν θέλετε να πουλήσετε, μην παρεμβαίνετε όταν η Τουρκία αγοράζει κάτι που χρειάζεται από μια άλλη χώρα» τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου στην εφημερίδα Hurriyet.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε χθες ότι η Ουάσιγκτον καθιστά σαφές στην Τουρκία πως, εφόσον προχωρήσει με την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24