Κόσμος

«Τσώρτσιλ»: 48 ώρες “στο μυαλό” του πριν την απόβαση στη Νορμανδία! [vid]

Περνώντας 48 ώρες «μέσα στο κεφάλι» του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ λίγο πριν από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, η οποία σηματοδότησε και την αρχή του τέλους του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, είναι το θέμα της ταινίας του αυστραλού σκηνοθέτη Τζόναθαν Τεπλίτζκι, η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον προσεχή Ιούνιο.

Η ταινία με τον τίτλο «Τσώρτσιλ» δεν θα είναι άλλη μία βιογραφική ταινία του μεγάλου βρετανού πολιτικού. Ο αυστραλός σκηνοθέτης, γνωστός για τις ταινίες: Better Than Sex (2000), Gettin’ Square (2003), Burning Man (2011) και The Railway Man (2013), προτίμησε να επικεντρωθεί σε μία πολύ σύντομη, αλλά κορυφαία περίοδο της ζωής του τότε πρωθυπουργού.

Οι θεατές θα ανακαλύψουν τον χαρισματικό αυτόν ηγέτη του ελεύθερου τότε κόσμου, δύο ημέρες πριν από την απόβαση των Συμμάχων στις νορμανδικές ακτές, μία κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας

Τον ρόλο του βρετανού πρωθυπουργού κλήθηκε να ενσαρκώσει ο σκωτσέζος ηθοποιός Μπράιαν Κοξ, γνωστός κυρίως από την ταινία «Martch Point» του Γούντι ‘Αλεν, την «Τροία» και τον ρόλο του Χάνιμπαλ Λέκτορ στην «Έκτη αίσθηση» του Μάικλ Μαν. Ο Κοξ θα μπει στο πετσί του 70χρονου Τσώρτσιλ, ο οποίος οργανώνει την D-Day.

Ο άνθρωπος Τσώρτσιλ εμφανίζεται κουρασμένος, γεμάτος αμφιβολίες για μία τυχόν αποτυχία, πεισματάρης όμως απέναντι στον αμερικανό στρατηγό Ντουάιτ Αϊνζενχάουερ, μελλοντικό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών τον οποίο ενσαρκώνει ο Τζον Σλάτερι, γνωστός στο ελληνικό κοινό κυρίως από την συμμετοχή του στην αμερικανική δραματική σειρά “Mad Men”. Στο πλευρό του θα δούμε την Μιράντα Ρίτσαρντσον στο ρόλο της συζύγου του Κλέμεντιν και τον Τζέιμς Πιουρφόι στο ρόλο του βασιλιά Γεωργίου του ΣΤ΄.

Η φυσιογνωμία του Ουίνστον Τσώρτσιλ εξακολουθεί να συναρπάζει τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Στο παρελθόν τον ρόλο έχουν ενσαρκώσει οι Ρίτσαρντ Μπάρτον, Μπομπ Χόσκινς και Μπρένταν Γκλίσον ενώ μέσα στο 2018 θα βγει στη μεγάλη οθόνη άλλη μία ταινία για τον Τσώρτσιλ, η “Darkest Hour”, του βρετανού σκηνοθέτη Τζο Ράιτ με πρωταγωνιστή τον Γκάρι ‘Ολντμαν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία