Κόσμος

Τύφλα να ‘χει ο Παπανδρέου! 70χρονος διέσχισε τον Ατλαντικό με καγιάκ [vids]

Ένας 70χρονος Πολωνός, λάτρης του καγιάκ, κατάφερε να διασχίσει για τρίτη φορά τον Ατλαντικό μόνος του! Έφτασε την Κυριακή (03.09.2017) στις γαλλικές ακτές, 111 ημέρες αφού αναχώρησε από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

«Γεια! Είναι η Γαλλία, είμαι ο Αλεξάντερ Ντόμπα και μόλις έκανα επίσημα τα πρώτα μου βήματα σε στέρεο έδαφος στην Ευρώπη», λέει ο 70αρης με τη γκρίζα γενειάδα σε βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook.

«Νιώθω καλά (…). Είμαι πολύ ικανοποιημένος που επιτέλους έφθασα στην Ευρώπη!», πρόσθεσε, αφού ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην ακτή του Κονκέ, κοντά στη Βρέστη (Βρετάνη, δυτική Γαλλία), όπου τον περίμεναν δεκάδες θαυμαστές του.

 

Ο λάτρης του καγιάκ αναχώρησε από τον Κόλπο Μπάρνεγκατ του Νιού Τζέρσεϊ στις 17 Μαΐου, αψηφώντας την ανταριασμένη θάλασσα.

Όπως αφηγήθηκε, «χάιδεψε έναν καρχαρία» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των 6.680 χιλιομέτρων από τη μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη.

Τον Ιούνιο του 2016, ο Αλεξάντερ Ντόμπα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια να διασχίσει τον Ατλαντικό εξαιτίας των κυμάτων. Το καγιάκ του είχε ανατραπεί δύο φορές στα ανοικτά του Νιού Τζέρσεϊ.

Ο συνταξιούχος μηχανικός είχε ήδη καταφέρει να διασχίσει δυο φορές τον Ατλαντικό με καγιάκ, μόνος και χωρίς καμιά βοήθεια.

Την πρώτη φορά, αναχώρησε από το Ντακάρ της Σενεγάλης κι έφθασε στο Αρακαού της Βραζιλίας (Οκτώβριος 2010-Φεβρουάριος 2011).

Τη δεύτερη ξεκίνησε από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας κι έφθασε στο Πορτ Κανάβεραλ, στη Φλόριντα (Οκτώβριος 2013-Απρίλιος 2014).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία – Video: Facebook / Aleksander Doba

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12