Κόσμος

Τυφώνας Μίλτον: Προσομοίωση δείχνει τις ασύλληπτες καταστροφές από το πέρασμα της «καταιγίδας τέρας»

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της Φλόριντα καθώς αναμένουν σε λίγες ώρες, το βράδυ της Τετάρτης (09.10.2024), τον τυφώνα Μίλτον, που αν χτυπήσει την περιοχή Τάμπα θα είναι η χειρότερη καταιγίδα εδώ και έναν αιώνα- όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Ο τυφώνας Μίλτον βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το NHC με έδρα το Μαϊάμι.

Οι αρχές εδώ και μερικά 24ωρα, έχουν προειδοποιήσει όσους ζουν στην πορεία που αναμένεται να σαρώσει ο «τυφώνας τέρας» για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν αν παραμείνουν στα σπίτια τους. Ήδη πάντως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης των πόλεων της Φλόριντα, τη μεγαλύτερη εκκένωση που έχει ζήσει η περιοχή, με τους κατοίκους να φεύγουν άρον άρον προς ασφαλέστερα σημεία.

Τι θα συμβεί στις περιοχές που θα σαρώσει ο Μίλτον; Το Weather Channel, δείχνει -σε μια τρομακτική προσομοίωση-, τις συντριπτικές καταστροφές από τις οποίες θα συγκλονιστεί η Φλόριντα μετά την επέλαση του Μίλτον.

Το νερό αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 μέτρα σε ορισμένες περιοχές, όπως η Τάμπα, όπως αναφέρει η παρουσιάστρια Stephanie Abrams.

 

«Σε αυτό το επίπεδο οι πρώτοι όροφοι των κατασκευών είναι εντελώς πλημμυρισμένοι και υπάρχουν λίγα μέρη όπου είναι ασφαλή όταν το νερό ανεβαίνει τόσο ψηλά. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν τη ζώνη εκκένωσής τους, να ακούσουν τους τοπικούς αξιωματούχους και να εκκενώσουν όταν τους δοθεί εντολή. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ήρεμο νερό – θα έχετε κύματα και ακόμη και λευκούς αφρούς στο κύμα στην ενδοχώρα», αναφέρει η παρουσιάστρια.

Στη συνέχεια, το βίντεο παρουσιάζει πώς θα αναμένεται να είναι η κατάσταση στις περιοχές που θα πληγούν από τον τυφώνα και δείχνει πλημμυρισμένα σπίτια, τροπικούς φοίνικες μέσα στα νερά των πλημμύρων και τους κάδους σκουπιδιών και άλλα αντικείμενα να έχουν παρασυρθεί.

«Αυτό το πράγμα θα σας παρασύρει, ειδικά όταν έχουμε την πρόβλεψη ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 4,5 μέτρα», συμπληρώνει ο παρουσιαστής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εντείνεται η ανησυχία για την επόμενη φάση του πολέμου στη Μέση Ανατολή - Θάνατος και απειλές με «φόντο» τα Στενά του Ορμούζ
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν και θέτει έξι όρους την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Μάρκ Ρούτε, δηλώνει «απόλυτα πεπεισμένος» πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα καταφέρει να ξανανοίξει τα Στενά του Ορμούζ
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ διατάζει τον IDF να κατεδαφίσει σπίτια και να καταστρέψει όλες τις γέφυρες κοντά στα σύνορα του Λιβάνου
Ο IDF λέει ότι οι στρατιώτες του πραγματοποιούν χερσαίους ελιγμούς και στοχευμένες επιδρομές σε μαχητές της Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων στον νότιο Λίβανο
Μεγάλο σύννεφο καπνού μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε μια γέφυρα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής σύγκρουσης με το Ιράν, κοντά στο Κασμίγιε του Λιβάνου
Τρεις πολυκατοικίες κατέρρευσαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη στη Ρώμη - Δύο σοβαρά τραυματίες και 70 προληπτικές εκκενώσεις
Από την έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου και την επακόλουθη κατάρρευση προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και σε παρακείμενα κτίρια, ενώ αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα να έχουν καταπλακωθεί από συντρίμμια
Ρώμη