Κόσμος

Τυνήσιος μακελάρης: Οργή στην Ιταλία! “Γιατί “δίνετε” τους ήρωες αστυνομικούς”;

Πολλοί ιταλοί πολίτες άρχισαν να διαμαρτύρονται, τις ώρες αυτές, μέσω διαδικτύου, κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της Ρώμης να αναρτήσει τις φωτογραφίες και να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δυο αστυνομικών που εντόπισαν τον 'Αμις 'Ανρι και απάντησαν στους πυροβολισμούς του, δολοφονώντας τον.

Σειρά χρηστών του διαδικτύου απάντησε με επικριτικά μηνύματα στα tweet του πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι, γράφοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ακεραιότητα των δύο αστυνομικών και όλων των συναδέλφων τους.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο ενός πολίτη ο οποίος διερωτάται «αν θα δημοσιοποιηθεί και η διεύθυνση κατοικίας με το ΑΦΜ των δυο αστυνομικών».

Στο μεταξύ, υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών δυνάμεων, μετά την επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας στο Σέστο Σαν Τζοβάνι.

Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, στον ιστότοπό του εξέφρασε την άποψη πως «τώρα η Ιταλία πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της» και, κατά συνέπεια, ότι «πρέπει να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες». Παράλληλα, ο Γκρίλο τάχθηκε «υπέρ της προσωρινής παύσης της ισχύος της συνθήκης του Σέγκεν, σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων, μέχρις ότου μειωθεί η ένταση και το επίπεδο του συναγερμού».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 7