Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Kαταδίκασε τις «αρρωστημένες» απειλές βίας κατά του FBI μετά την έρευνα στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ

Μετά από την έρευνα που έγινε από το FBI στην έπαυλη του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, οι πράκτορές του δέχονται απειλές για τη ζωή τους. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τις καταδίκασε ως «αρρωστημένες».

Σε μια από τις προγραμματισμένες επισκέψεις του στα πλαίσια της διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα για τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου τον Νοέμβριο, ο Τζο Μπάιντεν αποκήρυξε τους ανθρώπους που επιτέθηκαν κατά ομοσπονδιακών αξιωματούχων επιβολής του νόμου και οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα στις 8 Αυγούστου.

«Είναι αρρωστημένο να βλέπει κανείς τις νέες επιθέσεις κατά του FBI, απειλώντας τη ζωή των πρακτόρων επιβολής του νόμου και των οικογενειών τους, γιατί απλά εφαρμόζουν το νόμο και κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

«Θέλω να το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ. Δεν υπάρχει κάποιος τόπος σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει τέτοιος τόπος, που να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων επιβολής του νόμου. Δεν υπάρχει τέτοιος τόπος. Δεν υπάρχει. Ποτέ δεν θα υπάρξει. Τελεία. Είμαι αντίθετος στη μείωση των κονδυλίων που λαμβάνει η αστυνομία. Είμαι επίσης αντίθετος στην απόσυρση της χρηματοδότησης του FBI.»

Το χρονικό

Μέσα στο μήνα, το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ προειδοποίησαν για μία αύξηση των απειλών μετά από την έρευνα που έγινε στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, όταν οι πράκτορες προχώρησαν στην κατάσχεση υλικού, το οποίο οι εισαγγελείς περιέγραψαν ως 11 σειρές από χαρακτηρισμένα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και μερικών που ήταν άκρως απόρρητα, στο πλαίσιο διεξαγωγής μιας ποινικής έρευνας.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε  συζητήσεις σχετικά με την έρευνα αυτή, με τον Λευκό Οίκο να δηλώσει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης λειτουργεί ανεξάρτητα. Ο υπεύθυνος των υπηρεσιών πληροφοριών της κυβέρνησης Μπάιντεν ενεργοποίησε πρόσφατα μία έρευνα για τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας από το ενδεχόμενο της δημοσιοποίησης διαβαθμισμένων εγγράφων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατέρρευσε η γέφυρα των 758 μέτρων που συνέδεε το Θιβέτ με την Κίνα - Είχε εγκαινιαστεί μόλις πριν λίγους μήνες
Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από τη στιγμή των κατολισθήσεων κάνουν το γύρο του διαδικτύου, με τα απομεινάρια της γέφυρας να γλιστρούν στο έδαφος και μεγάλα σύννεφα χώματος και σκόνης να αναδύονται
Κίνα