Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Κανείς δεν με πετάει εκτός της κούρσας – Θα πάω μέχρι τέλους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως δεν παραιτείται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν μετά από μια αιφνιδιαστική παρέμβαση σε τηλεδιάσκεψη με το προσωπικό της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί εις βάρος του μετά το ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Επιτρέψτε μου να το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ, όσο πιο απλά και ξεκάθαρα μπορώ: είμαι στην κούρσα… κανείς δεν με πετάει έξω. Δεν φεύγω. Είμαι σε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος και θα κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Ο Τζο Μπάιντεν θέλησε να εμφανιστεί ηγετικός και ενωτικός σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, ειδικά μετά την απογοητευτική εικόνα που είχε απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ στο ντιμπέιτ.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η οποία ακούγεται ως η πλέον πιθανή αντικαταστάτρια του πρόεδρου,σε περίπτωση πρόωρης απόσυρσής του, καθόταν δίπλα στον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης.

Δεν θα υποχωρήσουμε», διεμήνυσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε πως «θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του προέδρου μας. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε».

«Δεν υπάρχει κανένας με τον οποίο θα προτιμούσα να είμαι σε αυτή τη μάχη περισσότερο, από εσάς», είπε ο Μπάιντεν σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα στα στελέχη του.

«Ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν. Ας το κάνουμε αυτό. Εσείς, εγώ, ο αντιπρόεδρος. Μαζί», κατέληξε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογικό θρίλερ στην Ολλανδία με ισοψηφία Βίλντερς και Γέτεν - Ποιος είναι ο 38χρονος που ελπίζει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι πρωθυπουργός
Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, ο Βίλντερς δεν θα γίνει πρωθυπουργός, καθώς τα άλλα μεγάλα κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του
Rob Jetten
22χρονος σκότωσε 45χρονο σε τριπλή επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία - Κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ανηλίκου
Ένας 45χρονος παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα ενώ το 14χρονο αγόρι, έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο φέροντας τραύματα που ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή του
Αστυνομία Βρετανίας
Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει στη μνήμη των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια - «Δολοφόνε, δειλέ» φώναζαν στον πρόεδρο Μαθόν
«Παλιάνθρωπε, τι δειλός που είσαι, ένας βρώμικος δειλός, δολοφόνος, μας κοροϊδεύεις ερχόμενος εδώ», φώναξε μια γυναίκα, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε «δεν σε θέλουμε» , λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μνήμης
Άνθρωποι διαδηλώνουν σε χωριά που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2024 για να τιμήσουν τα θύματα
Σουδάν: Μετά τη σφαγή 2.000 αμάχων στην Ελ Φάσερ, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών υπόσχεται «ενότητα με ειρήνη ή με πόλεμο»
Μετά την κατάληψη της Ελ Φάσερ, της τελευταίας πρωτεύουσας του Νταρφούρ, ο Μοχάμεντ Νταγκλό δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεσή του, παρά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου
Εκτοπισμένοι, που έφυγαν από το Ελ-Φασέρ στο Σουδάν