Κόσμος

Τζο Μπάιντεν σε Κιρ Στάρμερ: «Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για τη Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του, δηλώνοντάς του ότι επιθυμεί να ενισχύσει την «ειδική σχέση» των δύο χωρών.

Οι Τζο Μπάιντεν και ο βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ επαναβεβαίωσαν την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των εθνών τους και τη σημασία της συνεργασίας για την υποστήριξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετέφερε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά με τον Βρετανό πρωθυπουργό σε όλο το φάσμα των κρίσιμων θεμάτων που επηρεάζουν τις χώρες τους και δεσμεύτηκε να εμβαθύνει τη συνεργασία ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Επανέλαβαν τη συνεχή υποστήριξή τους προς την Ουκρανία και επιβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για την προστασία των κεκτημένων της Συμφωνίας του Μπέλφαστ/Γκουντ Φράιντεϊ και τη συνεργασία με τους ηγέτες της Βόρειας Ιρλανδίας για τη δημιουργία και τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης και των ευκαιριών.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Τζο Μπάιντεν, έγραψε:

«Χαίρομαι για την κοινή δουλειά μας υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον κόσμο και για την ενίσχυση της ειδικής σχέσης των δύο χωρών μας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανυπομονεί να υποδεχτεί τον Στάρμερ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ ανέφερε στο ίδιο μπρίφινγκ ότι η Ουάσινγκτον «ανησυχεί» από την απόφαση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν να επισκεφθεί τη Μόσχα. Το ταξίδι αυτό «δεν θα προωθήσει την ειρήνη και είναι αντιπαραγωγικό όσον αφορά τη στήριξη της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, σημείωσε η εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εκεχειρία Ιράν – Ισραήλ κράτησε τέσσερις ώρες: Νέα πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη – «Θα απαντήσουμε αποφασιστικά» λέει το Τελ Αβίβ
Εύθραυστη φαίνεται πως είναι η εκεχειρία ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ καθώς νέος συναγερμός σήμανε στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στη πόλη...
Συντρίμμια στην πόλη Μπερ Σεβά στο Ισραήλ
Ευχή γίνεται η «κατάρα των Φαραώ»: Η θανατηφόρα τοξίνη από τον τάφο του Τουταγχαμών πηγή θεραπείας για τον καρκίνο
Αφότου οι αρχαιολόγοι άνοιξαν τον τάφο του Τουταγχαμών τη δεκαετία του 1920, μια σειρά από πρόωρους θανάτους μεταξύ της ομάδας ανασκαφής τροφοδότησε φήμες για μια κατάρα του Φαραώ
Ευχή γίνεται η «κατάρα των Φαραώ»: Η θανατηφόρα τοξίνη από τον τάφο του Τουταγχαμών πηγή θεραπείας για τον καρκίνο