Κόσμος

Τζόκερ: Εναντίον της ταινίας οικογένειες θυμάτων μακελειού – “Προβάλλει την βία”

Αντιδράσεις φαίνεται πως προκαλεί στις ΗΠΑ η ταινία "Τζόκερ", με τον Χοακίν Φίνιξ. Κι αυτό γιατί οικογένειες των θυμάτων του μακελειού το 2012 σε κινηματογράφο στη διάρκεια προβολής ταινίας του Μπάτμαν «Ο Σκοτεινός Ιππότης: η επιστροφή» έστειλαν επιστολή στη Warner Bros καλώντας το κινηματογραφικό στούντιο να αναλάβει δράση κατά της βίας με πυροβόλα όπλα.

Στην επιστολή αυτή εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η ταινία προβάλλει με θετικό τρόπο, όπως εκτιμούν, έναν χαρακτήρα όπως ο Τζόκερ.

«Όταν μάθαμε ότι η Warner Bros θα κυκλοφορήσει μια ταινία με τίτλο “Τζόκερ”, η οποία παρουσιάζει το πρόσωπο αυτό ως πρωταγωνιστή με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει αίσθημα συμπόνιας προς αυτόν, μας προκάλεσε έκπληξη», ανέφεραν οι συγγενείς των θυμάτων στην επιστολή προς την διευθύνουσα σύμβουλο του στούντιο Αν Σαρνόφ.

Η αντίδραση της Warner Bros

Οι οικογένειες δεν ζητούν από τη Σαρνόφ να αποσύρει την ταινία ή να την τροποποιήσει, όμως η Warner Bros αντέδρασε επισημαίνοντας ότι «ούτε το μυθοπλαστικό πρόσωπο του Τζόκερ ούτε η ταινία στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο τη βία στην πραγματική ζωή».

«Δεν είναι η πρόθεση της ταινίας, ούτε των δημιουργών της και του στούντιο να παρουσιάσουν το πρόσωπο αυτό ως ήρωα», τονίζει η Warner Bros αναφερόμενη στην ταινία.

Στην επιστολή τους οι οικογένειες καλούν τη Σαρνόφ και τη Warner Bros να πάψουν να στηρίζουν οικονομικά τους πολιτικούς που εμποδίζουν την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή. Παράλληλα ζητούν από το στούντιο και τους επικεφαλής του να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να πιέσουν το Κογκρέσο να νομοθετήσει προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και να παράσχουν οικονομική ενίσχυση σε ενώσεις που στηρίζουν θύματα και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ένας 24χρονος άνοιξε πυρ το 2012 σε κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 12 ανθρώπους και να τραυματίσει 70.

Η ταινία “Τζόκερ” έχει λάβει ιδιαίτερα θετικές κριτικές και αναμένεται να κυριαρχήσει στις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ. Όμως έχει προκαλέσει και αντιδράσεις για τον τρόπο που παρουσιάζει τις νοητικές ασθένειες και τη βία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας