Κόσμος

Τζόρτζια Μελόνι: «Η Ιταλία θα τραβήξει μπροστά» γράφει σε ανάρτησή της μετά τη δικαστική κλήση της σε απολογία

«Όταν διακυβεύονται η ασφάλεια του έθνους και το συμφέρον των Ιταλών, δεν υπάρχει περιθώριο για βήματα πίσω» τονίζει

«Η Ιταλία θα τραβήξει μπροστά» δήλωσε σε νέα ανάρτησή της η Τζόρτζια Μελόνι μετά τη χθεσινή δικαστική κλήση της σε απολογία, την οποία ανακοίνωσε ότι έλαβε από το δικαστήριο της Ρώμης.

«Η Ιταλία θα τραβήξει μπροστά, όπως πάντα, με αποφασιστικότητα και χωρίς δισταγμούς. Όταν διακυβεύονται η ασφάλεια του έθνους και το συμφέρον των Ιταλών, δεν υπάρχει περιθώριο για βήματα πίσω. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τον δρόμο μας», έγραψε η Τζόρτζια Μελόνι.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Ρώμης άφησε να διαρρεύσει ότι πρόκειται για επιβεβλημένη από τον νόμο πράξη, έπειτα από καταγγελία Ιταλού δικηγόρου σε βάρος της πρωθυπουργού, των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και του υφυπουργού προεδρίας της κυβέρνησης.

Η υπόθεση σχετίζεται με την απέλαση του αρχηγού της λιβυκής δικαστικής αστυνομίας Οζάμα Νετζέμ Αλμάσρι κατά του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η Εισαγγελία της Ρώμης δεν είναι αρμόδια πλέον για την όλη υπόθεση και αναμένεται να συσταθεί ειδικό «δικαστήριο υπουργών».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, με την τελευταία αυτή εξέλιξη αυξάνεται αισθητά η ένταση στην σύγκρουση της κυβέρνησης της Ρώμης με το δικαστικό σώμα της χώρας, δεδομένης και της μεταρρύθμισης του δικαστικού κλάδου, την οποία προωθεί η κυβέρνηση Μελόνι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τον Βλαντιμίρ Πούτιν τα πρώτα συγχαρητήρια προς τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Θα έχετε την ακλόνητη υποστήριξή μας»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε βέβαιος ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ θα συνεχίσει το έργο του πατέρα του «με τιμή» και θα ενώσει τον ιρανικό λαό «ενώπιον σοβαρών δοκιμασιών»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 6
Στο μικροσκόπιο δήμαρχος και αξιωματούχοι για την τραγωδία στο κλαμπ του Κραν Μοντανά - «Κανένας έλεγχος για πέντε χρόνια
Ο δήμος του Κραν-Μοντανά έχει παραδεχθεί ότι έγιναν «παραλείψεις» στους ελέγχους στο κλαμπ που καταστράφηκε από την φωτιά την νύκτα της Πρωτοχρονιάς οδηγώντας στον θάνατο 41 ανθρώπους
Η σερβιτόρα με το κράνος που κρατούσε τις σαμπάνιες με τα κεριά-βεγγαλικά στο μπαρ
Σοβαρή κλιμάκωση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Drones χτυπούν και μονάδες αφαλάτωσης στον Κόλπο, αντιμέτωπα με έλλειψη νερού τα κράτη της περιοχής
Το Ιράν χτύπησε με drone μονάδα αφαλάτωσης στο Μπαχρέιν - Η Μέση Ανατολή συγκεντρώνει πάνω από το 40% της παγκόσμιας δυναμικότητας αφαλάτωσης, με περίπου 5.000 μονάδες να τροφοδοτούν τα συστήματα ύδρευσης της περιοχής
Καπνός στο Μπαχρέιν