Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση της Μελόνι και το αρχαίο ρωμαϊκό ψηφιδωτό κάτω από τον θρόνο

Τις ευχές της στον Βασιλιά Κάρολο που στέφθηκε και επισήμως μονάρχης στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, έστειλε και η Τζόρτζια Μελόνι. Με ανάρτησή της στα social media, η πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφέρεται στο αρχαίο ψηφιδωτό στο οποίο τοποθετήθηκε ο θρόνος.

Με ανάρτησή της η Τζόρτζια Μελόνι στέλνει τις ευχές της στον Βασιλιά Κάρολο, τη Βασίλισσα Καμίλα και τον βρετανικό λαό, κάνοντας, παράλληλα, ξεχωριστή αναφορά σε ένα αρχαίο ρωμαϊκό ψηφιδωτό όπου τοποθετήθηκε ο θρόνος μέσα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Όπως αναφέρει η πρωθυπουργός της Ιταλίας:

«Το αρχαίο ψηφιδωτό Cosmatesque στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, στο οποίο σήμερα τοποθετήθηκε ο θρόνος για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’, δημιουργήθηκε με μαεστρία από Ιταλούς τεχνίτες πριν από περίπου οκτώ αιώνες.

Σήμερα είναι ακόμα εκεί για να καταπλήξει τον κόσμο και να αφηγηθεί την ιστορία της ιστορικής και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου, που είμαστε βέβαιοι ότι με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ – ο οποίος υπενθύμισε χθες (σ.σ. 05.05.2023) την αγάπη του για την Ιταλία – θα ενισχύσει περαιτέρω, όπως έχουμε ήδη αρχίσει να κάνουμε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ.

Τις καλύτερες ευχές μου στον Βασιλιά Κάρολο Γ’, τη Βασίλισσα Καμίλα και ολόκληρο τον βρετανικό λαό».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4