Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Πρόθυμος να δώσει τίτλους στον Άρτσι και τη Λίλιμπετ

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο τα πράγματα που έχουν αλλάξει στην Βρετανία είναι ήδη πάρα πολλά. Ειδικά, αυτά που αφορούν την βασιλική οικογένεια και τον νέο μονάρχη της χώρας, βασιλιά Κάρολο

Από τις πρώτες αλλαγές που είδαμε ήταν στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και στους τίτλους. Μετά την ανακοίνωση για τον χαμό της βασίλισσας Ελισάβετ, ο μέχρι χθες πρίγκιπας Κάρολος έγινε βασιλιάς Κάρολος. 

Οι τίτλοι όμως που μέχρι σήμερα μένουν ίδιοι είναι αυτοί των παιδιών του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας αναφέρονται ως ‘Αρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ (Master Archie Harrison Mountbatten-Windsor) και ως Λίλιμπετ Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ (Miss  Lilibet Mountbatten-Windsor). 

Σημειωτέον οι νέοι τίτλοι του πρίγκηπα Ουίλιαμ και της οικογένειάς του ενημερώθηκαν αμέσως στο site της βασιλικής οικογένειας. Μια βασιλική πηγή δήλωσε στους Times: «το γεγονός ότι [τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ] δεν έκαναν αυτές τις αλλαγές υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Γιατί να μην τα αλλάξουν όλα την ίδια στιγμή;».

Η αναποφασιστικότητα αυτή, σύμφωνα με τη βασιλική εμπειρογνώμονα και συντάκτρια των «Sunday Times» Roya Nikkhah «αυξάνει τις εντάσεις» μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου και της οικογένειας Σάσεξ. Ωστόσο, η βασιλική εμπειρογνώμονας Katie Nicholl, μιλώντας στο The Royal Beat, δήλωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι πρόθυμος να δώσει στα μικρότερα εγγόνια του τους τίτλους – αλλά «υπάρχει ένας όρος και αυτός είναι εμπιστοσύνη». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS