Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Θα τιμήσει ιδιωτικά τον 1 χρόνο από τον θάνατο της Ελισάβετ

Ένας χρόνος θα συμπληρωθεί τον Σεπτέμβριο από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Την απόφαση να τιμήσει ιδιωτικά τη μνήμη της μητέρας του έλαβε ο βασιλιάς Κάρολος.

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου 2022 όταν η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Έναν χρόνο αργότερα, ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα σχεδιάζουν να τιμήσουν τη μνήμη της ιδιωτικά, σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το βρετανικό πρακτορείο PA και το BBC ανέφεραν την Παρασκευή, 4 Αυγούστου ότι το βασιλικό ζεύγος δεν θα οργανώσει καμία δημόσια εκδήλωση, ούτε και οικογενειακή συγκέντρωση.

Η Ελισάβετ Β΄ άφησε την τελευταία της πνοή στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 96 ετών, αφού παρέμεινε επί 70 χρόνια στον θρόνο. Τότε στη Βρετανία κηρύχθηκε 10ήμερο εθνικό πένθος.

Ο Κάρολος και η Καμίλα δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε καμία εκδήλωση που θα οργανωθεί στη μνήμη της την εβδομάδα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατό της, πρόσθεσε το BBC.

Η ίδια η Ελισάβετ συνήθιζε να τιμά ιδιωτικά τη μνήμη του πατέρα της, του βασιλιά Γεωργίου Στ΄, ο οποίος πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1952.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ουκρανοί αρνούνται να παραδώσουν εδάφη με αντάλλαγμα την ειρήνη - «Η Ρωσία θέλει τον έλεγχο της χώρας μας»
Τα τρία τέταρτα των Ουκρανών ερωτηθέντων δήλωσαν πως οι εδαφικές παραχωρήσεις δεν θα φέρουν το τέλος στον πόλεμο - Η Ρωσία αρνείται πως θέλει τον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας
Ουκρανοί στα συντρίμμια