Κόσμος

Βασιλικά γενέθλια για 150 που έχουν γεννηθεί στις 27 Απριλίου! [pics, vid]

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, που θα κλείσει τα 50 στις 27 Απριλίου, αποφάσισε να το γιορτάσει λίγο διαφρετικά... Έτσι, θα προσκαλέσει στα ανάκτορα, στο Άμστερνταμ, 150 ανθρώπους που γιορτάζουν την ίδια ημέρα τα γενέθλιά τους.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ένας ιστότοπος (www.WA50.nl) όπου οι υποψήφιοι προσκεκλημένοι θα μπορούν να εγγραφούν. Μεταξύ όσων εκφράσουν την επιθυμία να γιορτάσουν μαζί με τον βασιλιά θα γίνει κλήρωση στις 3 Μαρτίου για να επιλεγούν οι 150 τυχεροί.

Πάντως για να έχει κανείς δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να έχει γεννηθεί στις 27 Απριλίου, να είναι μόνιμος κάτοικος Ολλανδίας, να είναι άνω των 20 ετών και φέτος η ηλικία του να διαιρείται με το 5, διευκρίνισαν στην ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα.

Οι τυχεροί κοινοί θνητοί θα προσκληθούν από τον βασιλιά και τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Μάξιμα, σε δείπνο στις 28 Απριλίου. Αμέσως μετά το παλάτι θα μείνει ανοιχτό για το κοινό για τις επόμενες 50 ώρες. Η 27η Απριλίου είναι αργία στην Ολλανδία. Για να τιμήσουν τον βασιλιά τους χιλιάδες Ολλανδοί ντύνοναι στα πορτοκαλί και συμμετέχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις. 

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ 27Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς