Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ για Μπόρις Τζόνσον: «Τουλάχιστον δεν θα έχω αυτόν τον ηλίθιο να οργανώσει την κηδεία μου»

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποκάλεσε «ηλίθιο» τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, μόλις δύο ημέρες πριν τον θάνατό της. 

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η βασίλισσα Ελισάβετ αστειεύτηκε λέγοντας ότι «τουλάχιστον δεν θα έχω αυτόν τον ηλίθιο να οργανώνει την κηδεία μου τώρα» αφού δέχτηκε την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία.

Μια από τις τελευταίες ενέργειες της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ο διορισμός της Λιζ Τρας ως πρωθυπουργού της Βρετανίας μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας Tim Shipman στο βιβλίο του με τίτλο «Out», που θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια συνάντηση των μελών της βασιλικής οικογένειας στο κάστρο του Μπαλμόραλ, η βασίλισσα Ελισάβετ, λίγο αφότου αποδέχθηκε την παραίτηση του Τζόνσον, αστειεύτηκε λέγοντας: «Τουλάχιστον δεν θα έχω τώρα αυτόν τον ηλίθιο να οργανώσει την κηδεία μου». 

Ο συγγραφέας Shipman σημειώνει επίσης στο βιβλίο του, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Express, ότι οι τελευταίες μέρες της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν «ευτυχισμένες».

«Είχε απολαύσει μια συγκέντρωση της οικογένειάς της και του αγαπημένου προσωπικού της δύο βράδια πριν από τον θάνατό της». 

Μάλιστα αναφέρεται ότι ειπώθηκε το όνομα του Μπόρις Τζόνσον, στην κουβέντα η βασίλισσα, με ένα παιχνιδιάρικο βλέμμα, είπε: «Λοιπόν, τουλάχιστον δεν θα έχω αυτόν τον ηλίθιο να οργανώσει την κηδεία μου τώρα».

«Αυτό το σχόλιο φέρεται να προκάλεσε θυμηδία, αλλά ήταν μια άποψη ευρέως αποδεκτή στον βασιλικό οίκο» σημειώνει το δημοσίευμα. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο κάστρο του Μπαλμόραλ, με το πιστοποιητικό θανάτου της να αναφέρει ως αιτία τα «γηρατειά». 

Πληροφορίες από Telegraph και Daily Express

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1