Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Νιώθω πολύ νέα στην καρδιά για να πάρω το βραβείο Oldie of the Year»

Η 95 ετών βασίλισσα Ελισάβετ, που βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο για σχεδόν 70 χρόνια, λέει πως νιώθει πάρα πολύ νέα στην καρδιά για να της απονεμηθεί το βραβείο “Oldie of the Year” (Ηλικιωμένη της Χρονιάς), έγινε γνωστό από έναν βοηθό της.

Οι διοργανωτές των βραβείων αυτών, που απονέμονται ετησίως και οι αποδέκτες τους είναι μεταξύ άλλων κάτοχοι Όσκαρ, τιμηθέντες με Νόμπελ αλλά και η ίδια η μητέρα της Ελισάβετ, η οποία πέθανε το 2002 σε ηλικία 101 ετών, προσέγγισαν τη βασίλισσα προκειμένου να μάθουν εάν θα σκεφτόταν να αποδεχθεί και εκείνη την τιμή αυτή.

Ωστόσο, ο παρουσιαστής Τζάιλς Μπράντρεθ, ο πρόεδρος των βραβείων που απονέμει το Oldie Magazine, δήλωσε πως έλαβε μια «όμορφη επιστολή», με την οποία η Ελισάβετ έστελνε τις θερμότερες ευχές της, ωστόσο αρνείτο την προσφορά.

«Η Μεγαλειότητά της πιστεύει πως είσαι όσο χρονών αισθάνεσαι, επομένως η βασίλισσα δεν πιστεύει πως πληροί τα σχετικά κριτήρια προκειμένου να μπορέσει να αποδεχθεί (το βραβείο) και ελπίζει να βρεθεί ένας πιο άξιος αποδέκτης», αναφέρεται στην επιστολή από τον Τομ Λάινγκ-Μπέικερ, τον βοηθό προσωπικό γραμματέα της βασίλισσας.

Η Ελισάβετ ακολουθεί τα βήματα του εκλιπόντος συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, που απεβίωσε τον Απρίλιο, σε ηλικία 99 ετών. Πριν από μία δεκαετία είχε απορρίψει την ευκαιρία να κερδίσει το βραβείο, το οποίο απονέμεται εδώ και 29 χρόνια για να τιμηθεί η συμβολή στη δημόσια ζωή της παλαιότερης γενιάς.

Η φετινή τελετή θα έχει, ωστόσο, τη σφραγίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς η Καμίλα, η σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και γιου της Ελισάβετ πρίγκιπα Καρόλου, θα παρουσιάσει τα βραβεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βοήθεια από την Τουρκία στη Γάζα για την ανάκτηση των σορών - Ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς μετά τις εκτελέσεις
Η Χαμάς επανέλαβε τη «δέσμευσή της» για την «εφαρμογή» της συμφωνίας κατάπαυσης που κλείστηκε σε έμμεσες διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο και να «επιστρέψει όλα τα εναπομείναντα λείψανα» ομήρων
Λωρίδα της Γάζας
Η Βρετανική Βιβλιοθήκη ανατύπωσε την κάρτα μέλους του Όσκαρ Ουάιλντ, 130 χρόνια μετά τη διαγραφή του λόγω της καταδίκης για ομοφυλοφιλία
«Η επιστροφή της κάρτας του είναι μια ωραία χειρονομία συγγνώμης και είμαι βέβαιος ότι το πνεύμα του θα ενθουσιαστεί» είπε ο εγγονός του
AP Photo
«Σύννεφα» πριν τη συνάντηση της Βουδαπέστης - «Η αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία, πλήγμα για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις» είπε ο Πούτιν στον Τραμπ
Παρόλα αυτά ο Ρώσος Πρόεδρος εκτίμησε ότι η παράδοση των πυραύλων δεν μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στον πόλεμο της Ουκρανίας
Οι Πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ κατά την τελευταία συνάντησή τους στην Αλάσκα 1