Κόσμος

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Ισπανία – Αρνείται να πάει σε εκλογές ο Ραχόι

Μια πρόταση μομφής, ένα αίτημα για πρόωρες εκλογές, και μια προειδοποίηση μετά την καταδίκη του κόμματος του Μαριάνο Ραχόι για διαφθορά.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μετά την κατάθεση πρότασης μομφής από το Σοσιαλιστικό Κόμμα έπειτα από τη δικαστική απόφαση για μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται μέλη του κόμματός του.

Ο Ραχόι είπε πως η Ισπανία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα προκειμένου να διατηρήσει τον τρέχοντα ισχυρό ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης και ότι θα εξαντλήσει την τετραετή θητεία του.

«Η πρόταση μομφής στρέφεται εναντίον της πολιτικής σταθερότητας που χρειάζεται η χώρα μας και εναντίον της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου.

Προειδοποιούν οι Φιλελεύθεροι

Ωστόσο νωρίτερα το φιλελεύθερο κόμμα είχε ουσιαστικά προειδοποιήσει τον Ραχόι ότι αν αρνηθεί να προσφύγει στις κάλπες θα καταθέσει νέα πρόταση μομφής αποσύροντας την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση μειοψηφίας.

«Ζητάμε να προκηρύξει νέες εκλογές μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ciudadanos Χοσέ Μανουέλ Βιγιέγκας. Αλλά «θα αντιταχθούμε στην πρόταση μομφής που υπέβαλε ο Πέδρο Σάντσεθ, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, προκειμένου να πάρει τη θέση του Ραχόι» διευκρίνισε.

Ο Βιγιέγκας είπε ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως αν ο Ραχόι δεν προκηρύξει πρόωρες εκλογές, οι Ciudadanos θα καταθέσουν δική τους πρόταση μομφής ώστε να προκαλέσουν τη διεξαγωγή εκλογών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Ο Τραμπ καθυστέρησε για λίγες ώρες την επίθεση στο Ιράν λόγω των πληροφοριών που έλαβε για τον Χαμενεΐ
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδίαζε να εξαπολύσει την επίθεση στο Ιράν τη νύχτα της Παρασκευής αλλά την καθυστέρησε λόγω των πληροφοριών για το πού βρισκόταν ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Τραμπ και Νετανιάχου
Η Ιταλία προγραμματίζει πτήσεις για να επαναπατρίσει από τη Μέση Ανατολή εγκλωβισμένους πολίτες
Ο υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροσέτο, προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση, αφού βρέθηκε εγκλωβισμένος στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και επέστρεψε στη Ρώμη με στρατιωτικό αεροσκάφος
Το αεροδρόμιο στο Ντουμπάι
IDF για Ιράν: Χτυπήσαμε το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στην ανακοίνωση του IDF τονίζεται πως το εν λόγω συγκρότημα του ιρανικού καθεστώτος θεωρείται ως ένα από τα πιο ασφαλή στο Ιράν και εκτείνεται σε πολλούς δρόμους στο κέντρο της Τεχεράνης
IDF για Ιράν: Χτυπήσαμε το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας