Κόσμος

Βατικανό: Εργαζόμενοι στα μουσεία καταγγέλλουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας ούτε καν ταμείο ανεργίας

Σαράντα εννέα εργαζόμενοι των Μουσείων του Βατικανού καταγγέλλουν προβληματικές συνθήκες εργασίας και ζητούν άμεση βελτίωσή τους.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», 49 εργαζόμενοι στα ιστορικά Μουσεία του Βατικανού, κατήγγειλαν ότι οι συνθήκες εργασίας τους είναι προβληματικές και σε επιστολή που υπογράφουν, ζητούν την άμεση βελτίωσή τους.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι όλοι φύλακες, εκτός από έναν συντηρητή και έναν εργαζόμενο στο εσωτερικό βιβλιοπωλείο των Μουσείων. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, με επιστολή τους προς τον καρδινάλιο Φερνάντο Βέργκεζ Αλζάγα, υπεύθυνο «τοπικής αυτοδιοίκησης» του Βατικανού, ζητούν την αλλαγή των συνθηκών εργασίας τους, προσθέτοντας ότι, διαφορετικά, πρόκειται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, οι σαράντα εννέα σε σύνολο επτακοσίων εργαζομένων των «Μusei Vaticani» υπογραμμίζουν ότι σε περίπτωση ασθένειας, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν όλη την ημέρα σπίτι, περιμένοντας τυχόν επίσκεψη γιατρού της εργοδοσίας, ότι οι υπερωρίες τους πληρώνονται λιγότερο από τις κανονικές ώρες εργασίας, ότι δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες για τις αυξήσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία τους και ότι όποιος εργαζόμενος, έχει στην οικογένειά του, άτομο με ειδικές ανάγκες, δεν τυγχάνει κανενός είδους στήριξης.

Οι ομάδα εργαζομένων των Μουσείων της Αγίας Έδρας, τέλος, προσθέτει ότι δεν προβλέπεται ταμείο ανεργίας ή άλλες μορφές έκτακτης στήριξης του εισοδήματος και πως, παρά το ότι οι επισκέπτες, στις αίθουσες των Μουσείων ξεπερνούν τις 35.000 την ημέρα, δεν υπάρχει κάποιο επίδομα για τον υγειονομικό κίνδυνο στον οποίο οι εργαζόμενοι είναι διαρκώς εκτεθειμένοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ
Κίνα: Το Πεκίνο ετοιμάζει μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση για να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους της
Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της – Πίσω από τα φουτουριστικά όπλα, ο στόχος είναι να προβληθεί ισχύς και αποτροπή, γράφει το πρακτορείο Reuters
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα
Γαλλία: Ο Φρανσουά Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου – «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει παρουσιάσει σχέδιο περικοπών άνω των 40 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης
Francois Bayru 2