Κόσμος

Βενετία: Κυρίως νεαροί οι νεκροί του φονικού τροχαίου με το λεωφορείο – Εικόνες αποκάλυψης αντίκρυσαν οι διασώστες

Τραγικός είναι ο απολογισμός του φονικού τροχαίου στη Βενετία καθώς 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 18 τραυματίστηκαν, οι 5 εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Το σφοδρό τροχαίο έγινε το βράδυ της Τρίτης (3.10.2023) όταν ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το λεωφορείο που μετέφερε περίπου 40 άτομα να πέσει από τη γέφυρα στην περιοχή Μέστρε της Βενετίας. Μάλιστα, κατά την πτώση του χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα οι μπαταρίες του ηλεκτρικού λεωφορείου να πάρουν φωτιά και το όχημα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Η ιστοσελίδα Ilgazzettino.it αναφέρει πως τα θύματα είναι κυρίως νέοι, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο ανήλικοι.

Τα θύματα είναι πολίτες της Ουκρανίας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας και της Ισπανίας που πήγαιναν σε κάμπινγκ στην περιοχή. 

Οι αρχές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο ο οδηγός είτε να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι είτε να υπέστη κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έκανε έναν λάθος ελιγμό σε ένα σημείο όπου γίνονται εργασίες στην υπερυψωμένη διάβαση. 

 

Το πρωί της Τετάρτης απομακρύνθηκε τελικά το μοιραίο λεωφορείο και δόθηκε στην κυκλοφορία τόσο η γέφυρα όσο και ο δρόμος που βρίσκεται κάτω από αυτή. 

Ο διοικητής της πυροσβεστικής της Βενετίας, Μάουρο Λουόνγκο, σημείωσε από το σημείο του δυστυχήματος πως κανείς απ’όσους συνέτρεξαν για βοήθεια δεν έχει ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με μια τέτοια τραγική σκηνή.

«Ζήσαμε μια σουρεαλιστική κατάσταση» είπε ο Λουόνγκο.

Σημείωσε πως είδαν πτώματα κολλημένα στις λαμαρίνες, άλλα καμένα από τις φλόγες και αποκάλυψε πως βρέθηκαν δύο «κοριτσάκια καλυμμένα από φύλλα κάτω από τη γέφυρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν 1 εκατ. δολάρια σε δωρεές για τον 43χρονο ήρωα της πολύνεκρης επίθεσης στο Σίδνεϊ – Καρέ καρέ πώς κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη
Ο 43χρονος Αχμέντ ελ Αχμέντ νοσηλεύεται με δύο τραύματα από σφαίρες στον ώμο - «Θα πεθάνω, σε παρακαλώ δες την οικογένειά μου και πες τους ότι σκοτώθηκα προσπαθώντας να σώσω ζωές»
Ο 43χρονος Αχμέντ ελ Αχμέντ, πατέρας δύο παιδιών
Έλα Κουκ: Φοιτήτρια αντιπρόεδρος του ρεπουμπλικανικού συλλόγου, η μία νεκρή από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στις ΗΠΑ
H είδηση ότι η μία από τους δύο νεκρούς από την ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ, ήταν υποστηρίκτρια του κυβερνώντος κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να δώσει πολιτική διάσταση στο στυγερό έγκλημα
Η 19χρονη Έλα Κουκ
Το χρονικό της διπλής ανθρωποκτονίας του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του – Ποιος είναι ο γιος τους Νικ που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών
Ο θρυλικός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ βρέθηκαν νεκροί από μαχαίρι στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες
Ο Ρομπ Ράινερ με τη γυναίκα του και τα παιδιά του Νικ, Ρόμι και Τζέικ
Σπαραγμός για την 10χρονη Ματίλντα που σκοτώθηκε στη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ - «Δεν ξέρουμε πως να το ξεπεράσουμε»
Ταυτοποιούνται σταδιακά τα θύματα των πυροβολισμών - Η σπαρακτική ανάρτηση της θείας της και οι ιστορίες των ανθρώπων που θυσίασαν την ζωή τους για να σώσουν τους αγαπημένους τους
Η 10χρονη που σκοτώθηκε από τα πυρά των δραστών
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
8