Κόσμος

Βενεζουέλα: Και νέες κινητοποιήσεις κατά Μαδούρο από την αντιπολίτευση

Νέες κινητοποιήσεις κατά του Νικολάς Μαδούρο ετοιμάζει αύριο η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα με αφορμή του εορτασμού της "Ημέρας της Νεολαίας".

Ο Χουάν Γκουαϊδό ζητά από τον κόσμο στη Βενεζουέλα να βγει στους δρόμους σαν μια παραπάνω μορφή πίεσης στους στρατιωτικούς ώστε να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Ο Γκουαϊδό, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο περίπου 50 χώρες, ζήτησε να γίνουν διαδηλώσεις σε όλη τη Βενεζουέλα, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Νεολαίας και για “να σταλεί ένα μήνυμα” στον στρατό.

“Θα κινητοποιηθούμε σε όλη τη χώρα για να πετύχουμε την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε την κρίση”, είπε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Πολλοί τόνοι φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης παραμένουν αποθηκευμένοι από την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Κουκουτά της Κολομβίας, πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση Τιεντίτας, την οποία έχει αποκλείσει ο στρατός στη Βενεζουέλα.

Ένα δεύτερο κέντρο αποθήκευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για τη Βενεζουέλα θα δημιουργηθεί στη Βραζιλία, στην Πολιτεία Ροραΐμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λέστερ Τολέδο, ο ειδικός απεσταλμένος του Γκουαϊδό στην Μπραζίλια.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, που αρνείται ότι υπάρχει “ανθρωπιστική κρίση” στη χώρα του, δεν δέχεται τη βοήθεια θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα “πολιτικό σόου” και ένα πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ. Υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές κυρώσεις ευθύνονται για τις ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού