Κόσμος

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό προσφέρει αμνηστία σε στρατιωτικούς για να τον στηρίξουν

Μυστικές συναντήσεις με μέλη του στρατού στη Βενεζουέλα ώστε να άρουν τη στήριξή τους στον Νικολά Μαδούρο παραδέχεται ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδό. Υπόσχεται αμνηστία υπό όρους σε όσους δεχτούν να τον στηρίξουν.

Ο Γκουαϊδό, με άρθρο του στους New York Times μιλά για την περίοδο της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες όταν εντάχθηκε στο φοιτητικό κίνημα και επαναλαμβάνει ότι ζητά μεταβατική κυβέρνηση και νέες εκλογές. Και τονίζει ότι η μετάβαση που ζητά «απαιτεί τη στήριξη από τμήματα κλειδιά του στρατού».

[read4more]

Παραδέχτηκε ότι στελέχη της αντιπολίτευσης είχαν μυστικές συναντήσεις με μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. «Το να αποσύρει ο στρατός την υποστήριξή του στον Μαδούρο είναι κρίσιμο για να μπορέσει να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης», αναφέρει ο 35χρονος πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης που αυτοανακηρύχθηκε υπηρεσιακός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα και αναγνωρίστηκε αμέσως από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και πολλών ακόμη κρατών.

Για να πείσει τα μέλη του στρατού και της αστυνομίας να άρουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο της Βενεζουέλας και να τον ρίξουν από την εξουσία, ο Γκουαΐδο παραδέχεται ότι προσέφερε αμνηστία. «Προσφέραμε αμνηστία σε όλους εκείνους που δεν έχουν βρεθεί ένοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε. Πριν από μερικές μέρες, είχε προσφέρει αμνηστία και στον ίδιο τον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την προεδρία.

Για τον Γκουαϊδό, ο χρόνος του Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας τελειώνει και ζητά ενότητα για να πέσει η κυβέρνηση και η αλλαγή να γίνει με τη μικρότερη δυνατή αιματοχυσία.

Με πληροφορίες από New York Times

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό