Κόσμος

Βενεζουέλα: Φώναζαν “θέλουμε φαγητό”, τους… “τάισαν” δακρυγόνα! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Πολίτες που είχαν σχηματίσει, για ακόμη μια μέρα, ουρές έξω από καταστήματα του Καράκας για να πάρουν φαγητό κατέληξαν να συγκρουστούν με την αστυνομία όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το προεδρικό μέγαρο. «Θέλουμε φαγητό! Πεινάμε» φώναζαν αλλά η αστυνομία αντ’ αυτού τους πέταξε... δακρυγόνα.

Κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση στη Βενεζουέλα γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη για τους πολίτες της χώρας, που βλέπουν τον Νικολάς Μαδούρο να μην αλλάζει πολιτική, την οικονομική κρίση να επιδεινώνεται και τα τρόφιμα, όπως και τα βασικά αγαθά, όχι μόνο να λείπουν από τα ράφια των καταστημάτων αλλά και να πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Η απόγνωση οδήγησε σε νέα επεισόδια, όταν οι ουρές που είχαν σχηματίσει εκατοντάδες πολίτες για να αγοράσουν τρόφιμα και κάποιοι επιχείρησαν να κλέψουν τρόφιμα από ένα φορτηγό. Και τελικά, οι ουρές για λίγο φαγητό κατέληξαν σε διαδήλωση προς το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, όπου όμως οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς και την αστυνομία. Αιτία της διαδήλωσης το γεγονός πως ο Μαδούρο είχε προγραμματίσει ομιλία σε συγκέντρωση που θα γινόταν σε κοντινή απόσταση.

«Βρίσκομαι εδώ από τις 8 το πρωί. Δεν υπάρχουν πλέον τρόφιμα στα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ» δήλωσε μια γυναίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Vivoplay που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. «Είμαστε κουρασμένοι και πεινάμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EFE, Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25