Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Video – σοκ: Η στιγμή που “αυτόνομο” ταξί της Uber χτυπά και σκοτώνει γυναίκα ποδηλάτη [vid, pics]

Uber τροχαίο ταξί

Το ντοκουμέντο ενός δυστυχήματος που έχει σοκάρει τις ΗΠΑ και όχι μόνο. Είναι η στιγμή που “αυτόνομο” ταξί της Uber χτυπά και σκοτώνει γυναίκα ποδηλάτη στην Αριζόνα.

Το video από τη στιγμή του δυστυχήματος δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της πόλης Τέμπε. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που το ταξί της Uber παρασύρει τη 49χρονη Ελέιν Χέρζμπεργκ.

Όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Δείχνει πως το αυτόνομο ταξί (μάρκας Volvo) της Uber δεν “έκοψε” ταχύτητα όταν άνθρωπος βρέθηκε στο δρόμο του. Τη στιγμή της σύγκρουσης, η 49χρονη διέσχιζε με το ποδήλατό της το δρόμο.

Δείτε το video ντοκουμέντο

Τα δυο video από το ταξί

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα δυο βίντεο. Ένα που δείχνει το δρόμο κι ένα από το εσωτερικό του Volvo.

Στα τέσσερα δευτερόλεπτα που διαρκεί η εικόνα που δείχνει το δρόμο, το ταξί της Uber κινείται σε έναν σκοτεινό, άδειο και μεγάλο δρόμο. Και ξαφνικά εμφανίζεται η ποδηλάτης και γίνεται η σύγκρουση.

Uber τροχαίο ταξί

Το κομμάτι από το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει διάρκεια 14 δευτερόλεπτα. Δείχνει τη χειριστή του αυτοκινήτου, η οποία αναγνωρίστηκε ως η 44χρονη Ραφαέλα Βάσκες να κοιτά κάτι αλλά όχι το δρόμο.

Ενώ κοιτά κάτι μέσα στο αυτοκίνητο, κοιτάζει το δρόμο και σοκάρεται όταν βλέπει την άτυχη 49χρονη μπροστά της.

Δείτε το video όπως το ανέβασε στο twitter η αστυνομία της πόλης Τέμπε

Οι χειριστές της Uber

Η Uber χαρακτηρίζει τους χειριστές που κάθονται μπροστά στα αυτόνομα ταξί της ως “οδηγούς ασφαλείας”. Αυτοί μπορούν να επέμβουν και να πάρουν τον έλεγχο του οχήματος αλλά συνήθως αφήνουν τα οχήματα να λειτουργούν αυτόνομα.

Τα αυτόνομα ταξί της Uber έχουν αισθητήρες ραντάρ και υποτίθεται πως εντοπίζουν πεζούς, ποδηλάτες, άλλα αυτοκίνητα ή οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο.

Δεν είναι γνωστό τι πήγε λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση, με μοιραίο αποτέλεσμα το θάνατο της 49χρονης γυναίκας.

Δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Αλλά αυτό θα αποφασίσει η τοπική εισαγγελία.

Με πληροφορίες από Guardian
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις