Κόσμος

Με το βλέμμα στον Σουλτάνο η Κύπρος – Έφτασε το γεωτρύπανο – Αρχίζουν οι γεωτρήσεις

Στο στόχο «Καλυψώ» έφτασε τα μεσάνυχτα το γεωτρύπανο Saipem 12000 και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ετοιμασίες για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι γεωτρήσεις, θα γίνουν από τον ενεργειακό κολοσσό ΕΝΙ.

Η διαδικασία της ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και θα ακολουθήσει μια ακόμα γεώτρηση από την ΕΝΙ, στο τεμάχιο 3, στο στόχο «Σουπιά».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, είχε δηλώσει το Νοέμβριο πως η εταιρεία είναι αισιόδοξη για τις προοπτικές που υπάρχουν, και γι’ αυτό επένδυσε 150 εκατομμύρια ευρώ.

Η ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 6, όπως υπολογίζεται, θα έχει ολοκληρωθεί παραμονές των προεδρικών εκλογών, στις 28 Ιανουαρίου.

Οι απειλές της Τουρκίας – Μέτρα από την Κύπρο

Στη Λευκωσία οι απειλές και οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα. Ειδικά για το τεμάχιο 6, το οποίο αποτελεί στόχο της Άγκυρας με συνεχείς δεσμεύσεις για την διεξαγωγή πολεμικών ασκήσεων, η κυπριακή κυβέρνηση έχει προβεί ήδη στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου το γεωτρύπανο να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει απρόσκοπτα το έργο του. Στην περιοχή της γεώτρησης θα κάνει την πρώτη παρουσία του και το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, που σύμφωνα με τον Κύπριο ΥΠΑΜ, Χριστόφορο Φωκαΐδη θα παραληφθεί το επόμενο διάστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη: Το μεγάλο στοίχημα της Artemis II και οι 4 αστροναύτες που θα πετάξουν πιο μακριά από ποτέ
Τρεις Αμερικανοί κι ένας Καναδός θα ταξιδέψουν στο Orion της NASA, προσφέροντας μοναδικές εικόνες της Σελήνης και ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές επανδρωμένες προσγειώσεις
Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch και Jeremy Hansen, οι 4 αστροναύτες της Artemis II της NASA
Τα τελευταία δραματικά λεπτά στο πιλοτήριο και η νέα θεωρία που αλλάζει τα πάντα για την τραγωδία στο LaGuardia
Οι ερευνητές εξετάζουν πολλαπλές αστοχίες, από λάθη επικοινωνίας έως αποτυχία συστημάτων ασφαλείας, που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στους δύο πιλότους
Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό στο αεροδρόμιο LaGuardia
7