Κόσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε 38 δισεκ. δολάρια για να καλύψουμε το έλλειμμα στον προϋπολογισμό

Η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τονίζει ότι η οικονομική στήριξη της χώρας του από τους διεθνείς δωρητές θα βοηθήσει ώστε να τερματιστεί γρηγορότερα ο καταστροφικός πόλεμος.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα χρειαστούν 38 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλυφθεί το εκτιμώμενο έλλειμμα στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Όση περισσότερη βοήθεια λάβει τώρα η Ουκρανία, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία και θα διασφαλίσουμε ότι ένας τόσο βάναυσος πόλεμος δεν θα επεκταθεί σε άλλες χώρες», είπε ο Ζελένσκι μιλώντας διαδικτυακά σε ένα φόρουμ, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η χώρα του χρειάζεται 17 δισεκ. δολάρια για να ανοικοδομήσει τα κατεστραμμένα σπίτια, τα σχολεία και τις κρίσιμες υποδομές, 2 δισεκ., σε στοχευμένες πιστώσεις, για να αποκαταστήσει τις υποδομές του ηλεκτρικού δικτύου και τουλάχιστον 5 δισεκ. για την αγορά φυσικού αερίου και άνθρακα. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουκρανία θα επιδιώξει να ενταχθεί σε ένα δανειακό πρόγραμμα του ΔΝΤ, ύψους έως και 20 δισεκ. δολαρίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αχαρτογράφητα νερά ο πλανήτης από τη λήξη της συμφωνίας για τα πυρηνικά – ΗΠΑ και Ρωσία έτοιμες για νέα κούρσα εξοπλισμών μετά τη New START
Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα και πλέον, ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με έναν κόσμο χωρίς κανέναν δεσμευτικό περιορισμό στα στρατηγικά πυρηνικά οπλοστάσια Ρωσίας και ΗΠΑ
Πυρηνικά
ΗΠΑ και Ιράν στο τραπέζι του διαλόγου την Παρασκευή: «Ο Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ», λέει ο Τραμπ
Συνεχίζει να ασκεί πίεση ο Τραμπ - Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού αν δεχθεί επίθεση - Πυρηνικό πρόγραμμα, βαλλιστικοί πύραυλοι και διαδηλωτές στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης
Ντόναλντ Τραμπ