Κόσμος

“Βόμβα” Washington Post: Χίλαρι και Δημοκρατικοί πλήρωσαν για να… βγάλουν στη φόρα τα “άπλυτα” του Τραμπ

Δεν είναι ότι πέφτει κανείς από τα… σύννεφα. Η Χίλαρι Κλίντον και οι Δημοκρατικοί έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φτιαχτεί ο φάκελος σχετικά με τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία.

Τόσο η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον όσο και η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) έδωσαν τον… οβολό τους στις έρευνες για να “χτιστεί” ο φάκελος σχετικά με τις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε η Washington Post.

Πλήρωναν ως την τελευταία στιγμή

Τον Απρίλιο του 2016 ο δικηγόρος Μαρκ Ελίας, ο οποίος εργαζόταν για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και τη DNC, προσέλαβε την εταιρεία Fusion GPS, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Σκοπός, να κάνει έρευνα για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Οι πληρωμές στην εταιρεία συνεχίζονταν ωσότου δεν απέμεναν πλέον παρά μερικές ημέρες ως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τους πλήρωσαν και οι… Ρεπουμπλικάνοι!

Πριν προσληφθεί από τους δημοκρατικούς, η Fusion GPS είχε κάνει ξανά έρευνα για τον Τραμπ. Αλλά εκείνη τη φορά κατ’ εντολή ενός αντιπάλου του στην εσωκομματική διαδικασία των ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα! Η ταυτότητα του αντιπάλου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Ακόμα.

Η Fusion GPS ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίψει το αίτημα της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων να της δοθεί πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας. Αυτό θα παραβίαζε συνταγματικά της δικαιώματα, υποστήριξε.

Ο πρώην πράκτορας

Η 35σέλιδη έκθεση που περιέχει τα ευρήματα των ερευνών, προετοιμάστηκε από τον Κρίστοφερ Στιλ. Είναι πρώην πράκτορας της MI6, της βρετανικής αντικατασκοπείας.

Η έκθεση βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών των επιτροπών του Κογκρέσου για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα την έκθεση «ψευδή είδηση».

Η αμφιλεγόμενη έκθεση κάνει λόγο για διάφορες κατηγορίες που θα μπορούσαν να εκθέτουν τον Τραμπ σε εκβιασμό, ιδίως την ύπαρξη ενός βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα στο οποίο συμμετείχαν ιερόδουλες, ή την ανταλλαγή πληροφοριών για μια δεκαετία με το Κρεμλίνο.

Το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI «οφείλουν να αποκαλύψουν αμέσως ποιος πλήρωσε» για να προετοιμαστεί ο επίμαχος φάκελος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να το έκαναν οι δημοκρατικοί, το FBI ή η Ρωσία — ή όλοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε δίκη η εισαγγελέας Νέας Υόρκης που είχε καταδικάσει τον Τραμπ για απάτη – Διώκεται για ψευδή δήλωση δανείου
Η εισαγγελέας των Δημοκρατικών είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καταδίκη του Τραμπ για απάτη, με επιβολή προστίμου ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων
Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Leticia James
Ισόβια στην 27χρονη που βίασε, βασάνισε και μαχαίρωσε 38 φορές τη 12χρονη Λόλα στη Γαλλία
Ο συνήγορος υπεράσπισης επικεντρώθηκε στο παρελθόν της Μπενκιρέντ: «τραυματικές εμπειρίες από πολύ μικρή ηλικία», όπως ανέφεραν ψυχίατροι, οικογενειακή βία, βιασμοί, κατανάλωση κάνναβης και πορνεία
Η 27χρονη μέσα σε καφετέρια, κουβαλώντας την βαλίτσα στην οποία έχει βάλει μέσα το 12χρονο θύμα