Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Νέα πρόκληση με εκτόξευση βλημάτων μικρού βεληνεκούς

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Κυρώσεις εσείς; Προκλήσεις εμείς! Η Βόρεια Κορέα “απάντησε” στις νέες κυρώσεις που της επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με την εκτόξευση βλημάτων μικρού βεληνεκούς προς τα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Είχαν περάσει μόλις μερικές ώρες μετά την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης που επιβάλλει πολύ βαρύτερες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ όταν το καθεστώς της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να δείξει πως δεν καταλαβαίνει από τίποτα.

Αρχικά, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας μίλησε για εκτόξευση πυραύλων αλλά αργότερα ο εκπρόσωπός του ανασκεύασε τη διατύπωσή του και έκανε λόγο για «βλήματα», σημειώνοντας πως ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάλυση του εάν επρόκειτο για πυραύλους, ρουκέτες ή οβίδες.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα βλήματα «στην ανατολική θάλασσα (τη Θάλασσα της Ιαπωνίας) στις 10:00 (τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας Μουν Σαν-Γκιουν. «Η Νότια Κορέα παρακολουθεί κάθε πρόσθετη κίνηση που μπορεί να κάνει η Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε