Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τον στρατό να ενισχύσει τα γυμνάσιά του ενόψει ενός «πραγματικού πολέμου»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε σήμερα (10.03.2023) από τον στρατό της χώρας να εντείνει τα γυμνάσιά του προκειμένου να μπορεί να αποτρέψει και να απαντήσει σε «πραγματικό πόλεμο», αν αυτό κριθεί απαραίτητο, στη διάρκεια άσκησης εκτόξευσης πυραύλων στην οποία παρέστη με την κόρη του.

Η Βόρεια Κορέα πρέπει «να αυξήσει τις διάφορες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικού πολέμου (…) σε διαφορετικές καταστάσεις» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA. Επίσης, ο ηγέτης της χώρας ζήτησε από τους στρατιώτες να προετοιμαστούν «για δύο στρατηγικές αποστολές: πρώτον την αποτροπή του πολέμου και δεύτερον να αναλάβουν την πρωτοβουλία του πολέμου».

Εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα (10.03.2023) από το KCNA έδειξαν την ταυτόχρονη εκτόξευση έξι πυραύλων της μονάδας Hwasong, η οποία έχει εκπαιδευτεί για «αποστολές πληγμάτων», επεσήμανε το πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι η μονάδα «εκτόξευσε μια ισχυρή ομοβροντία πυραύλων» και επέδειξε την ικανότητά της «να αντιμετωπίζει έναν πραγματικό πόλεμο στα νερά της θάλασσας της δυτικής Κορέας».

Χθες, Πέμπτη (09.2023), ο νοτιοκορεατικός στρατός ανακοίνωσε ότι παρατήρησε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς προς τη θάλασσα, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Βόρειας Κορέας. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την πόλη Νάμπο, νότια της Πιονγκγιάνγκ.

Από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα διεξάγουν τα μεγαλύτερα, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια εδώ και 5 χρόνια.

Εξάλλου σήμερα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ Γελ δήλωσε ότι η χώρα του θα αυξήσει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ, σε ομιλία του για τους απόφοιτους της σχολής του Πολεμικού Ναυτικού, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι «πιο σοβαρή από ποτέ».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι τροφοδοτούν «σκοπίμως» την ένταση μεταξύ των δύο Κορέων και προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα θεωρήσει «κήρυξη πολέμου» τυχόν αναχαίτιση πυραύλων της από την Ουάσινγκτον.

Στα σημερινά στρατιωτικά γυμνάσια ο Κιμ εμφανίστηκε να συνοδεύεται από την κόρη του Ζου Άε, η οποία θεωρείται από κάποιους αναλυτές διάδοχός του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Το Ισραήλ συμφωνεί στην πώληση αμερικανικών F-35 στη Σαουδική Αραβία με προϋπόθεση να βελτιωθούν οι σχέσεις τους
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει στο δυναμικό της τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη - Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Αποζημίωση–μαμούθ 350.000 ευρώ στον Νιζάρ Τραμπελσί: Η ιστορία του πρώην ποδοσφαιριστή που καταδικάστηκε ως βομβιστής του Μπιν Λάντεν και αθωώθηκε το 2023
Τον Σεπτέμβριο του 2001 ο Τραμπελσί συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το σχέδιο επίθεσης εναντίον της βελγικής στρατιωτικής βάσης Kleine Brogel
Νιζάρ Τραμπελσί
Ντόναλντ Τραμπ: «Έχω σχεδόν αποφασίσει για τη Βενεζουέλα» – Σε ετοιμότητα ο αμερικανικός στρατός για το ενδεχόμενο επίθεσης
Συνεχείς οι συσκέψεις του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της Βενεζουέλας
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald. R. Ford