Κόσμος

Βουλγαρία: Αυστηρότεροι έλεγχοι για τήρηση των μέτρων μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στη Βουλγαρία μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Η Βουλγαρία θα τιμωρεί όσους δεν τηρούν τα υποχρεωτικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στους δημόσιους χώρους ή δεν φορούν μάσκες προστασίας σε εσωτερικούς χώρους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ.

Η Βουλγαρία, μια χώρα 7 εκατ. κατοίκων, έχει καταγράψει 5.740 κρούσματα και 246 θανάτους. Μόνο την περασμένη εβδομάδα τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 1.049.

Ο Ανάνιεφ δήλωσε πως θα παρατείνει την κατάσταση επιδημιολογικής έκτακτης ανάγκης στη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, ώστε να μπορεί να είναι πιο ευέλικτος και να εκδίδει ειδικές διαταγές, αν χρειάζεται.

Ο ίδιος κάλεσε τις τοπικές αρχές να επιβάλουν τη συμμόρφωση προς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης και να περιορίσουν τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Θα επιβάλλονται αυστηρότερα πρόστιμα για μη συμμόρφωση με τα μέτρα αποστασιοποίησης και τα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπίση του κορονοϊού.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι στην πόλη Βέλικο Τάρνοβο της κεντρικής Βουλγαρίας δήλωσαν πως 23 από τους 42 ανθρώπους που συμμετείχαν σε σχολική γιορτή στα τέλη Ιουνίου διαγνώσθηκαν θετικοί στην Covid-19.

Ο Ανάνιεφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως 20 παίκτες και στελέχη δύο ποδοσφαιρικών ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας διαγνώσθηκαν θετικοί και προειδοποίησε πως η Βουλγαρία μπορεί να απαγορεύσει τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων με κοινό.

Η Βουλγαρία έχει άρει τους περισσότερους από τους περιορισμούς που συνδέονται με τον κορονοϊό, ανοίγοντας και πάλι τα μπαρ και τα εστιατόρια και επιτρέποντας τα ελεύθερα ταξίδια σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει και προς το παρόν δεν σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά σε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν» – Πτώση άνω του 3% για τις τιμές του πετρελαίου
«Είμαστε σε μια πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση με το Ιράν για μακροπρόθεσμη ειρήνη. Πιστεύω πως πλησιάζουμε στη σύναψη μιας συμφωνίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει τον μισθό του μετά τις περικοπές στη χρηματοδότηση που αποφάσισε ο Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στοχοθετήσει πανεπιστήμια τα οποία κατηγορεί πως προωθούν μια αριστερή ατζέντα, πιέζοντάς τα να σταματήσουν πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαντ
Φιάσκο οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας: Δεν συμφωνούν ούτε στην ώρα έναρξης των συζητήσεων στην Κωνσταντινούπολη
Στέλεχος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, επεσήμανε ότι «δεν είναι αλήθεια» ότι οι συνομιλίες θα ξεκινούσαν στις 10 - Ο Πούτιν είχε το βράδυ συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι