Κόσμος

Βουλγαρία: Κατασχέθηκαν πλαστά δολάρια και ευρώ αξίας πολλών εκατομμυρίων – Δυο συλλήψεις

Η αστυνομία στη Βουλγαρία συνέλαβε έναν άνδρα και μία γυναίκα και κατάσχεσε πλαστά δολάρια και ευρώ, αξίας πολλών εκατομμυρίων, που προορίζονταν για την Ουκρανία και τη δυτική Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στις έρευνές τους, χθες και σήμερα, σε τρεις τοποθεσίες στη Σόφια, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν πλαστά χαρτονομίσματα ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων και 3,6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χαρτονομίσματα τυπώνονταν σε μια εγκατάσταση σε ένα πανεπιστήμιο –που δεν κατονομάστηκε από τις αρχές– σύμφωνα με τον Λούμπομιρ Γιάνεφ, τον επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

«Έχουμε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο που συνδέεται με τη μεταφορά των πλαστών δολαρίων στην Ουκρανία και των πλαστών ευρώ στη δυτική Ευρώπη», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Τον Ιανουάριο οι αρχές της Βουλγαρίας άσκησαν δίωξη σε τέσσερα άτομα αφού εντοπίστηκαν τυπογραφικές μηχανές και άλλος εξοπλισμός για την παραγωγή πλαστών χαρτονομισμάτων και εγγράφων σε 30 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. Εκείνη η έρευνα είχε γίνει σε συνεργασία με τη Europol και τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι