Κόσμος

Βουλιάζει ο Μακρόν

Η δημοτικότητα του προέδρου Μακρόν συνεχίζει να μειώνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν μειώθηκε περαιτέρω τον Σεπτέμβριο στη Γαλλία και μόνο το 32% των Γάλλων έχει πλέον θετική άποψη γι’ αυτόν, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό ρεκόρ μετά την εκλογή του, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει 67% αρνητικές απόψεις (+1 μονάδα μέσα σ’ έναν μήνα) ενώ ο πρωθυπουργός ο Εντουάρ Φιλίπ, κέρδισε μια μονάδα στις θετικές απόψεις (39%), σύμφωνα μ’ αυτή την έρευνα του ινστιτούτου BVA για τα μέσα ενημέρωσης Orange, RTL και La Tribune, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πονοκέφαλος για Μακρόν

Αν και ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός έχουν δημοτικότητα υψηλότερη παρά ποτέ μεταξύ των συμπαθούντων του προεδρικού κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός» (96% για τον Εμανουέλ Μακρόν, +9· 94% για τον Εντουάρ Φιλίπ, +9), ο πρόεδρος δεν συγκεντρώνει θετικές γνώμες παρά μόνο από το 22% των συμπαθούντων του Σοσιαλιστικού Κόμματος (-6) και το 35 % εκείνων του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων (-2).

«Ωστόσο οι δυσκολίες της κυβέρνησης δεν ωφελούν (ακόμη;) την αντιπολίτευση», επισημαίνει το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων. «Για ένα σημαντικό ποσοστό των Γάλλων, κανένα από τα κόμματα δεν φαίνεται ότι είναι σε θέση να ‘τα καταφέρει καλύτερα’ από την κυβέρνηση που είναι στην εξουσία, είτε πρόκειται για τον Εθνικό Συναγερμό (άκρα δεξιά, πρώην Εθνικό Μέτωπο, 21%), την Ανυπότακτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά, 20%), τους Ρεπουμπλικάνους (18%) ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα (13%)», υπογραμμίζει.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.011 προσώπων ηλικίας 18 ετών και άνω σύμφωνα με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο σφάλματος είναι από 1,4 έως 3,1 μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
Ανάλυση New York Times: Ανοιχτό αλλά αβέβαιο το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδόν ποτέ δεν προφέρει το όνομα του Ουκρανού ομολόγου του. Κι όμως, η ιδέα μιας συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών επανέρχεται, τροφοδοτούμενη από τις διπλωματικές κινήσεις του προέδρου Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3