Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βουλγαρία: “Ανοικτό” το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ

Μπόικο Μπορίσοφ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, “εάν τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης δεν έχουν αποτέλεσμα”.

Το πακέτο των 60 μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα συζητηθεί από την ολομέλεια του βουλγαρικού Κοινοβουλίου, δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Υπογράμμισε πως η πάταξη του οικονομικού εγκλήματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση είχε θετικές επιδόσεις στη διαχείριση θεμάτων στους τομείς της γεωργίας και της δασοκομίας. Επίσης, στον τομέα των κατασκευών, ο πρωθυπουργός τόνισε πως προχωρούν, με εντατικούς ρυθμούς, οι εργασίες κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων “Μαρίτσα” και “Στρούμα” (Στρυμόνας) και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το έργο του αυτοκινητοδρόμου “Λιούλιν”.

Ο κ. Μπορίσοφ τόνισε, επίσης, πως τα φαινόμενα διαφθοράς που ταλαιπωρούν τη χώρα, οδηγούν πολλές φορές, σε αδιέξοδο τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την τοποθέτηση “αξιοπρεπών πολιτών σε θέσεις ηγεσίας”.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως “η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Το 2010 καταγράφηκε μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων, εξέλιξη που αποδεικνύει τη διεθνή έλλειψη εμπιστοσύνης στη Βουλγαρία”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε