Κόσμος

Βουλγαρία: Προετοιμασίες δημοπρασίας κρατικών ομολόγων για την αναχρηματοδότηση χρέους

Επαφές στις διεθνείς αγορές για την έκδοση κρατικών ομολόγων ξεκινά η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, η οποία ενέκρινε σήμερα τις προετοιμασίες της δημοπρασίας, με στόχο να αντλήσει ποσό ύψους 3,9 δισ. λέβα (1,99 δισ. ευρώ).

Η βουλγαρική Κυβέρνηση, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων “Novinite”, εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών Πέταρ Τσομπάνοφ να διαπραγματευθεί με τις επιλεγμένες διαχειρίστριες τράπεζες και τους νομικούς συμβούλους, καθώς και να υπογράψει εκ μέρους του κράτους όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι το δάνειο των 3,9 δισ. λέβα είχε προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014. Μέρος του δανείου θα κατευθυνθεί στην αναχρηματοδότηση του δανείου από την έκδοση ομολόγων 1,086 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, το 2002, που λήγουν τον Ιανουάριο του 2015. Ένα άλλο μέρος του δανείου θα κατευθυνθεί στην εξόφληση άλλων χρεών, τα οποία λήγουν φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία: Ενίσχυση της υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Αναμενόμενη χαρακτήρισαν Κροάτες πολιτικοί τη νίκη του SNS στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία

Βουλγαρία: Στο 12,9% η ανεργία το 2013

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 4
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη