Κόσμος

Βούλγαρος πρωθυπουργός: Αν θέλετε, σας στέλνω άνδρες να αντιμετωπίσετε τους διακινητές σε μία ημέρα

«Η Βουλγαρία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα διακινητών σε μια μέρα» υποστήριξε το Σάββατο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επισκέφθηκε την ελληνοβουλγαρική μεθόριο για να παρακολουθήσει κοινές ασκήσεις των στρατιωτικών και αστυνομικών βουλγαρικών δυνάμεων.
 

Όπως έκανε γνωστό, η Σόφια θα αναπτύξει περισσότερους από 400 άνδρες στα σύνορά της με την Ελλάδα για να προλάβει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει χρήση των βουλγαρικών δυνάμεων ασφαλείας για την επιτυχή αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και την πάταξη των λαθρεμπόρων…

Ο Μπορίσοφ έκανε το σχόλιο για τη μεταναστευτική κρίση μετά την ολοκλήρωση της κοινής άσκησης που πραγματοποιήθηκε στη Νοτιοδυτική Βουλγαρία, στα σύνορα με την Ελλάδα. 

«Δεν είμαι μόνο εγώ που θέτω το ζήτημα (της φύλαξης) στον Έλληνα πρωθυπουργό (Αλέξη Τσίπρα)» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «κάθε μέρα η βουλγαρική συνοριακή αστυνομία συλλαμβάνει παράνομους μετανάστες και τους διακινητές τους».

Μάλιστα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, ενώ επαίνεσε τη συνεργασία των τουρκικών αρχών για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, σημειώνοντας ότι το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί όσον αφορά την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, έτεινε «χείρα βοηθείας» στην Αθήνα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε (μόνη) την Ελλάδα, τους γείτονές μας, τους φίλους μας, που είναι αδέλφια μας για αιώνες και θα παραμείνουν έτσι» ανέφερε δε.

«Αν το θέλουν, μπορώ να τους στείλω άνδρες της γενικής διεύθυνσης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και άνδρες της DANS (η βουλγαρική υπηρεσία αντικατασκοπίας και εθνικής ασφαλείας), και σε μια μέρα οι διακινητές θα αντιμετωπιστούν» ισχυρίστηκε ο βούλγαρος πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας τη Δευτέρα, εξήγησε ότι η Σόφια θα απαιτούσε «μια ενιαία απάντηση» στην κρίση.

Ο Μπορίσοφ πρόσθεσε ότι στη Σύνοδο η βουλγαρική κυβέρνηση θα επιμείνει και πάλι ότι ο όρος «παράνομος μετανάστης» θα πρέπει να χρησιμοποιείται με τη νομική του έννοια, «με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να ανεχθούμε παραβίαση του νόμου μόνο στα επίσημα σημεία διέλευσης των συνόρων».

Πηγή: ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Σουηδία καλεί την Ευρώπη σε «πολεμική ετοιμότητα» απέναντι στην απειλή της Ρωσίας
Από το Βερολίνο, ο Σουηδός υπουργός Άμυνας κάλεσε τους Ευρωπαίους να αλλάξουν νοοτροπία και να προετοιμαστούν για μια ένοπλη σύγκρουση, καθώς η Ρωσία ενισχύει μαζικά τον στρατό της και τις επιθετικές της δυνατότητες
Γερμανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ
Παλαιστινιακό κράτος: Ποιές χώρες του ΟΗΕ το έχουν αναγνωρίσει – Ιστορικό κύμα διπλωματικών κινήσεων
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου στη Γάζα, ανοίγει ένα νέο διπλωματικό μέτωπο – Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αναγνώρισαν επίσημα το παλαιστινιακό κράτος, ακολουθώντας τη διεθνή πλειοψηφία που έχει ήδη ταχθεί υπέρ του
Διαδηλωτές με σημαίες της Παλαιστίνης
Ο Μακρόν πήρε τηλέφωνο τον Τραμπ για να ανοίξουν οι δρόμοι στη Νέα Υόρκη: «Μάντεψε! Με σταμάτησαν για να περάσεις εσύ»
Ο Γάλλος Πρόεδρος και η αυτοκινητοπομπή του εγκλωβίστηκαν λόγω των μέτρων ασφαλείας και αποφάσισε να πάει με τα πόδια. Ο διάλογος με τον αστυνομικό
Ο Μακρόν πήρε τηλέφωνο τον Τραμπ για να ανοίξουν οι δρόμοι στη Νέα Υόρκη: «Μάντεψε! Με σταμάτησαν για να περάσεις εσύ»
19