Κόσμος

Βρέφος ζει μέσα στην κοιλιά της κλινικά νεκρής μητέρας του – Οι γιατροί υποχρεώνονται να κλείσουν τον “διακόπτη”

Διχάζει την κοινή γνώμη της Ιρλανδίας η υπόθεση ενός βρέφους, που ζει στην κοιλιά της κλινικά νεκρής μητέρας του.

Δικαστήριο της χώρας, με απόφαση που έλαβε τα Χριστούγεννα, υποχρεώνει τους γιατρούς της κλινικής όπου νοσηλεύεται υπό μηχανική υποστήριξη η μητέρα να κλείσουν τον διακόπτη.

Η μητέρα είναι κλινικά νεκρή από τις 3 Δεκεμβρίου, μετά από τον σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό της, μετά από πτώση στο μπάνιο νοσοκομείου.

Το μωρό ωστόσο που κυοφορούσε ήταν ακόμη ζωντανό.

Τελικά, στο δικαστήριο προσέφυγαν ο σύντροφος και η οικογένεια της μητέρας, μετά την άρνηση από το νοσοκομείο να παύσει τη μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τον δικαστή που επιδίκασε την υπόθεση, “η συνέχιση της ζωής θα ήταν μία θλιβερή άσκηση ματαιοπονίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1