Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Βρετανία: Απορρίφθηκε η έφεση της νοσηλεύτριας που εκτίει ισόβια για το φόνο 7 μωρών

Βρετανία: Απορρίφθηκε η έφεση της νοσηλεύτριας που εκτίει ισόβια για το φόνο 7 μωρών
iStock

Η νοσηλεύτρια που κατηγορήθηκε για τον φόνο 7 νεογνών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι στη Βρετανία, άσκησε έφεση κατά της καταδίκης της η οποία απορρίφθηκε.

Η 34χρονη νοσηλεύτρια κρίθηκε το 2023 ένοχη για τον φόνο πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester στη βόρεια Βρετανία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Κατά την ακροαματική διαδικασία τον Απρίλιο, η Λούσι Λέτμπι ανέφερε τέσσερα επιχειρήματα για την έφεσή της μεταξύ των οποίων και ότι ο δικαστής είχε εσφαλμένα απορρίψει αιτήματά της στη διάρκεια της δίκης.

Το Εφετείο απέρριψε την έφεσή της σήμερα (24.05.2024) κατά τη διάρκεια της σύντομης ακροαματικής διαδικασίας. Δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης στη δημοσιότητα για νομικούς λόγους. Τον επόμενο μήνα η 34χρονη πρόκειται να δικαστεί εκ νέου για απόπειρα ανθρωποκτονίας νεογνού σε δικαστήριο του Μάντσεστερ.

Πρόκειται για την πιο σοβαρή υπόθεση κατά συρροήν δολοφόνου στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας. Η φονική δράση της 34χρονης κράτησε για ένα χρόνο και συγκλόνισε ολόκληρη την Αγγλία, από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Η έρευνα της αστυνομίας του Τσέσαϊρ για την υπόθεση ξεκίνησε λόγω του πολύ συχνού αριθμού των θανάτων βρεφών στο νοσοκομείου όπου εργαζόταν η Λούσι Λέτμπι και κράτησε δύο χρόνια, με τη συμμετοχή πάνω από 70 αστυνομικών και λοιπού πολιτικού προσωπικού.

Η επιβολή ισόβιας κάθειρξης από δικαστήριο του Μάντσεστερ στην κατά συρροή βρεφοκτόνο, και μάλιστα δίχως τη δυνατότητα αποφυλάκισης, είναι πολύ σπάνια στο αγγλικό δίκαιο και κρίνεται ανάλογη με τη φρίκη που προκαλεί αυτή η υπόθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις