Κόσμος

Βρετανία – δημοψήφισμα: Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος

Στα βρετανικά ανταλλακτήρια συναλλάγματος σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες συρροή πελατών, οι οποίοι ήθελαν να πουλήσουν στερλίνες, κυρίως έναντι δολαρίων και ευρώ, πριν από το σημερινό δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι πελάτες σχημάτισαν ουρές και οι επαγγελματίες του τομέα κατέγραψαν επίσης μια σαφή άνοδο των συναλλαγών ονλάιν, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν πτώση της στερλίνας σε περίπτωση που οι Βρετανοί αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την ΕΕ στο σημερινό δημοψήφισμα, τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά αύριο, Παρασκευή, το πρωί.
“Πελάτες έκαναν ουρά μέχρι και 40 λεπτά μπροστά από τα καταστήματα και οι περισσότεροι ήθελαν να αγοράσουν κάποιο ξένο νόμισμα πριν από το δημοψήφισμα”, εξήγησε στο AFP ο Ρασάκα Ντισαναγιάκε, υπεύθυνος ανάπτυξης στην εταιρεία BestForeignExchange.com, που διαχειρίζεται 11 ανταλλακτήρια συναλλάγματος στο Λονδίνο.
Οι περισσότερες από τις συναλλαγές αφορούσαν ποσά από μερικές εκατοντάδες μέχρι μερικές χιλιάδες λίρες το πολύ, διευκρίνισε προσθέτοντας ότι αυξήθηκε η ζήτηση από Βρετανούς που αναχωρούν για διακοπές στο εξωτερικό.
Η υπηρεσία Post Office Travel Money, η οποία διαχειρίζεται το ένα τέταρτο των συναλλαγών στη λιανική αγορά συναλλάγματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε από την πλευρά της ένα άλμα 113% στις πωλήσεις στερλινών για να αγορασθούν ευρώ και δολάρια μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, σε σύγκριση με την ίδια ημέρα (την 22α Ιουνίου) πέρυσι.
Από την αρχή Ιουνίου, η αύξηση φθάνει το 41% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, πρόσθεσε η υπηρεσία αυτή, η οποία έχει παρουσία σε περισσότερα από 10.000 ταχυδρομικά γραφεία της χώρας.
Τα σχετικά μικρά ποσά των συναλλαγών αυτών εξηγούν πιθανόν το γεγονός ότι η αγορά συναλλάγματος δεν επηρεάσθηκε από τις κινήσεις αυτές και η στερλίνα έμεινε σταθερή όλη την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Το σχέδιο του Ισραήλ πρέπει να έχει «συνέπειες» στις σχέσεις με την ΕΕ, δηλώνει ο Αντόνιο Κόστα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσε το Ισραήλ να επανεξετάσει την απόφασή του να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών με την ΕΕ
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα 3
Γερμανία: Πολιτική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την απόσυρση υποψηφίας για το Συνταγματικό Δικαστήριο
Το SPD κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη εκστρατεία» και «ρήγμα εμπιστοσύνης» μετά την απόρριψη της υποψήφιάς του για τη γερμανική συνταγματική δικαιοσύνη
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Πάνω από 1.000 δολάρια τη βραδιά: Ο πρόεδρος της Αυστρίας «εκτός» COP30 λόγω των υπέρογκων τιμών στα ξενοδοχεία στη Βραζιλία
Ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για το κλίμα τον Νοέμβριο στο Μπελέμ της Βραζιλίας, λόγω... των τιμών στα ξενοδοχεία
Ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν 1