Κόσμος

Βρετανία: Ένοπλος μπήκε στο Κάστρο του Γουίνδσορ – Τον συνέλαβε η αστυνομία

Συναγερμός σήμανε στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, καθώς συνελήφθη από την αστυνομία ένας ένοπλος, ο οποίος εισέβαλε σήμερα στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι ένας 19χρονος ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της καταπάτησης προστατευόμενης τοποθεσίας και της κατοχής επιθετικού όπλου.

Ο 19χρονος ύποπτος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, δεν μπήκε σε κάποιο κτίριο και η ασφάλεια κινητοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η αστυνομική διευθύντρια του Τέιμς Βάλεϊ, Ρεμπέκα Μίαρς, ανέφερε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν για το συμβάν και οι αρχές δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί, τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας).

Ο Κάρολος, η Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έφτασαν αργότερα για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το πρόγραμμά τους διαταράχθηκε λόγω του επεισοδίου αυτού.

Η παραβίαση της ασφάλειας στις βασιλικές κατοικίες είναι σπάνιο γεγονός. Η σοβαρότερη σημειώθηκε το 1982, όταν ένας εισβολές σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφερόταν σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η βασίλισσα.

Συνήθως η βασιλική οικογένεια περνά τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, όμως η παράδοση αυτή διαταράχθηκε λόγω της πανδημίας. Η βασίλισσα πέρασε και τα περσινά Χριστούγεννα στο Γουίνδσορ. Σήμερα δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση. Στο προηχογραφημένο μήνυμά της προς το έθνος μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 16