Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρετανία: Ηθοποιός του «Doctor Strange» καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Βρετανία: Ηθοποιός του «Doctor Strange» καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η ηθοποιός, Zara Phythian, για την από κοινού σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού μαζί με τον σύζυγό της ενώ κατηγορήθηκαν ότι τη μέθυσαν με ρούμι και την εξανάγκασαν σε σεξουαλικές πράξεις. Η ηθοποιός έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στην ταινία της Marvel, «Doctor Strange».

Η είδηση προκαλεί σοκ στη Βρετανία, όπως μεταδίδει η DailyMail, με την ηθοποιό να καταδικάζεται σε φυλάκιση 8 ετών για την κακοποίηση του ανήλικου κοριτσιού ενώ ο σύζυγός της, Victor Marke, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση τόσο για την κακοποίηση του ίδιου θύματος όσο και για άσεμνη επίθεση σε ένα άλλο κορίτσι. 

Όπως είπε και ο δικαστής, την ώρα που ανακοίνωνε τις ποινές τους, το ζευγάρι είχε προσχεδιάσει τη σεξουαλική κακοποίηση του κοινού ανήλικου θύματος, για «μία ή δύο φορές το μήνα» στο σπίτι τους επί τρία χρόνια από το 2005. «Σας θεωρώ ως την κινητήρια δύναμη πίσω από την κακοποίηση. Ήσασταν σαφώς ενήμερος για το πρώτο περιστατικό, αλλά προσποιηθήκατε ότι κοιμάστε», είπε ο δικαστής.

Η Zara Phythian συμμετείχε στην πασίγνωστη ταινία της Marvel, «Doctor Strange», με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Κατηγορείτο ότι μέθυσε το ανήλικο θύμα με ρούμι και μετά το εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις με τον σύντροφό της.

Από την άλλη, ο 59χρονος Victor Marke, σύζυγος της ηθοποιού, κατηγορείτο ότι έκανε σεξ με την ανήλικη σε περίπου 20 διαφορετικές περιπτώσεις, με την ίδια να τους περιγράφει ως χαρακτήρες από την ταινία «Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο 59χρονος την απείλησε πριν τις σεξουαλικές πράξεις αλλά και τη διέταζε να κινηματογραφεί την κακοποίηση.

Στην τελική του απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ένοχο το ζευγάρι για 14 κατηγορίες σεξουαλικής δραστηριότητας ενώ καταδίκασε τον Marke για ακόμη τέσσερις κατηγορίες ασελγούς επίθεσης εναντίον ενός άλλου έφηβου κοριτσιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις