Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρετανία – Κορονοϊός: Στη λίστα των ασφαλών προορισμών η Κρήτη

Βρετανία – Κορονοϊός: Στη λίστα των ασφαλών προορισμών η Κρήτη
Φωτογραφία Reuters

Στη λίστα ασφαλών προορισμών προστέθηκε η Κρήτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση της Βρετανίας. Αυτό σημαίνει ότι οι όσοι επιστρέφουν από το ελληνικό νησί δεν θα χρειάζεται πλέον να τεθούν σε καραντίνα για τον κορονοϊό. 

Την ίδια στιγμή το Λονδίνο αφαίρεσε από την εν λόγω λίστα την Ιταλία, με όσους και όσες φτάνουν στη Βρετανία  από τη χώρα αυτή να πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες. Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε στο twitter ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή στις 4 το πρωί (06:00 ώρα Ελλάδας).

Click4more: Μονόδρομος τα νέα μέτρα στην Βρετανία – Σχεδόν 19.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 18.980 νέα κρούσματα της COVID-19 και 138 θανάτους, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν με τον κορονοϊό. Τα ημερήσια κρούσματα μειώθηκαν από 19.724 που ήταν μια μέρα νωρίτερα, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σταθερός. 

Επίσης, η κυβέρνηση θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγεία , βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στο Μάντσεστερ και στο Λάνκασιρ, ενώ οι τοπικές αρχές του Έσεξ και του Έλμπριτζ επίσης αποφάσισαν την αύξηση του επιπέδου συναγερμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις