Κόσμος

Βρετανία: Παραιτήθηκε και ο υφυπουργός Στέγασης από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον

Ακόμη μια παραίτηση από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έγινε γνωστή σήμερα (6.7.2022) καθώς έφυγε από τη θέση του ο υφυπουργός Στέγασης της Βρετανίας, Στιούαρτ Άντριου.

Με την παραίτησή του, ο Στιούαρτ Άντριου δείχνει τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπο του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, και προσθέτει το όνομά του στον μακρύ κατάλογο με παραιτήσεις υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης της Βρετανίας.

«Η πίστη και η ενότητα είναι χαρακτηριστικά που ανέκαθεν προσπαθούσα να παρέχω στο σπουδαίο μας κόμμα. Ωστόσο, φοβούμαι ότι τελευταία έχω επιτρέψει σε αυτά να υπερισχύσουν της ευθυκρισίας μου. Έρχεται η στιγμή που πρέπει να ασχοληθείς με την προσωπική σου ακεραιότητα και αυτή η στιγμή είναι τώρα. Δεδομένων των πρόσφατων γεγονότων δεν έχω άλλη επιλογή παρά να παραιτηθώ», έγραψε στο Twitter.

Ο πρώην υπουργός Υγείας καλεί για περισσότερες παραιτήσεις

Η σημερινή ημέρα βρήκε τον βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, προσκολλημένο στην εξουσία, αλλά βαριά πληγωμένο από τις παραιτήσεις υπουργών του, οι οποίοι τον έκριναν ακατάλληλο για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ και ολοένα μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών ζητεί την παραίτησή του.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ, ο πρώην υπουργός Υγείας και παραιτηθείς, έκανε έκκληση προς υψηλόβαθμους συναδέλφους του να παραιτηθούν λέγοντας ότι γίνεται όλο και δυσκολότερο να παραμείνει κανείς στην κυβέρνηση.

«Το να σχοινοβατεί κανείς μεταξύ της πίστης και της ακεραιότητας έγινε αδύνατο τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Τζάβιντ ενώπιον του κοινοβουλίου και παρόντος του πρωθυπουργού.

Κάποια στιγμή, είπε, οι πολίτες πρέπει να καταλήξουν ότι έως εδώ και μη παρέκει: «Αυτή η στιγμή είναι τώρα», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Στις 10 Νοεμβρίου θα εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην προέδρου της Γαλλίας
Το Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια κάθειρξης, κρίνοντας τον ένοχο για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι το 2007
Νικολά Σαρκοζί
Ισόβια σε 11 άτομα για την φονική φωτιά στο ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στην Τουρκία
Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο συναγερμός πυρκαγιάς στο Grand Kartal δεν λειτούργησε τη νύχτα της τραγωδίας και ορισμένες από τις εγκαταστάσεις αερίου δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας
Τουρκία