Κόσμος

Βρετανία: Συνελήφθη και τρίτος ύποπτος για τους εμπρησμούς στις ιδιοκτησίες του Πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ

Ο 34χρονος ύποπτος συνελήφθη το πρωί στη συνοικία Τσέλσι του Λονδίνου

Ένας τρίτος ύποπτος συνελήφθη τη Δευτέρα (19.05.2025) στο πλαίσιο των ερευνών για τους εμπρησμούς σε ιδιοκτησίες του Πρωθυπουργού της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου.

Ο 34χρονος ύποπτος συνελήφθη το πρωί στη συνοικία Τσέλσι του Λονδίνου σε σχέση με την επίθεση σε ακίνητα του Βρετανού Πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, σύμφωνα με τις αρχές του Λονδίνου.

Στις 15 Μαΐου ασκήθηκε δίωξη σε έναν 21χρονο Ουκρανό για τρεις εμπρησμούς «με σκοπό να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων».

Ο νεαρός Ρομάν Λαβρίνοβιτς συνελήφθη στις 13 Μαΐου και πιστεύεται ότι τη νύχτα της 11ης προς τη 12η του μηνός έβαλε φωτιά στην πρώην κατοικία του Κιρ Στάρμερ στη συνοικία Κέντις Τάουν, στο βόρειο Λονδίνο. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του σπιτιού.

Ο Στάρμερ δεν ζει πια σε αυτό το σπίτι, αφού έχει εγκατασταθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ από τον Ιούλιο του 2024, όμως παραμένει ιδιοκτήτης του.

Ο Ουκρανός κατηγορείται για άλλους δύο εμπρησμούς: Ενός αυτοκινήτου στις 8 Μαΐου, επίσης στο Κέντις Τάουν και ενός άλλου οχήματος στην είσοδο ενός σπιτιού στη συνοικία Άιλινγκτον.

 

 

Στις 17 Μαΐου συνελήφθη ένας δεύτερος ύποπτος, ηλικίας 26 ετών, από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο αεροδρόμιο του Λούτον. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορείται για «συνωμοσία με στόχο τη διάπραξη εμπρησμού με στόχο να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού 6