Κόσμος

Βρετανία: Χαλαρώνει το lockdown – Τζόνσον: Να παραμείνουμε προσεκτικοί

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρότρυνε τους Βρετανούς να είναι προσεκτικοί, καθώς μέτρα περιορισμού αίρονται στη χώρα.

Η κυβέρνηση θα οργανώσει ένα νέο Γραφείο Προώθησης της Υγείας, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, στη βελτίωση της πνευματικής υγείας, αλλά και στην προώθηση της σωματικής άσκησης.

Ο ίδιος ο Τζόνσον είχε δηλώσει πως ήταν «υπέρβαρος» όταν ασθένησε σοβαρά από κορονοϊό την προηγούμενη χρονιά.

Από σήμερα στην Αγγλία μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους περισσότερα από έξι άτομα ή δύο οικογένειες, ενώ εξωτερικοί χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως, γήπεδα τένις και μπάσκετ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εφαρμογή των περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία είναι ένα πιο επιτυχημένα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά υπάρχουν ανησυχίες για τις προμήθειες και τα υψηλά ποσοστά μολύνσεων σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αλλά και για τον συνεχιζόμενο εντοπισμό νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

«Πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί με τα περιστατικά που αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη και τα νέα παραλλαγμένα στελέχη» δήλωσε ο Τζόνσον.

«Παρά τη σημερινή χαλάρωση των μέτρων, όλοι πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, να θυμούνται, τα χέρια, το πρόσωπο και τις αποστάσεις και να προχωρούν στον εμβολιασμό τους, όταν καλούνται» πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκστρατεία για… τον καθαρό αέρα

Από σήμερα, αρχίζει η προώθηση μιας νέας δημόσιας εκστρατείας πληροφόρησης στη Βρετανία, σχετικά με το θετικό ρόλο που έχει ο καθαρός αέρας στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης της COVID-19, στο πλαίσιο των προσπαθειών υπενθύμισης στους ανθρώπους, για να μη συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους.

Το Γραφείο Προώθησης της Υγείας έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινής προσέγγισης μεταξύ των τοπικών και των εθνικών αρχών της Βρετανίας, αλλά και των υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με την κυβέρνηση, που ανακοίνωσε ότι ποσοστό περίπου 80% των θετικών αποτελεσμάτων υγείας συνδέονται με συντελεστές, όπως, η προσεγμένη διατροφή, το κάπνισμα, αλλά και η άθληση.

«Η COVID-19 ανέδειξε τη σημασία της καλής φυσικής υγείας για την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ασθένειες και πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε ανθρώπους για να έχουν μια υγιεινή ζωή, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε ασθένειες» δήλωσε ο Τζόνσον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια