Κόσμος

Βρέθηκε χαμένο σενάριο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ

Ο συγγραφέας το είχε στείλει στον Λουίς Μπουνιουέλ, το 1962.

Η Ισπανική Κινηματοθήκη εντόπισε στο αρχείο της ένα προσχέδιο σεναρίου που είχε στείλει ο συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο γνωστό σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ το 1962, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Ελ Παΐς.

“Είναι πιθανό να σκόπευαν να γυρίσουν μαζί μια ταινία”, είπε ο έφορος του ιδρύματος, Χαβιέρ Ερέρα. Δεν διευκρινίστηκε όμως γιατί το σχέδιο δεν προχώρησε.

Ο Ερέρα βρήκε την πρόταση για την κωμωδία που έφερε τον τίτλο “Είναι τόσο εύκολο που το κάνουν και οι άνδρες”, στα έγγραφα που ο Μπουνιουέλ είχε κληροδοτήσει στην Κινηματοθήκη.

Ο Μάρκες έστειλε το κείμενο στον Μπουνιουέλ, ο οποίος τότε ήταν εξόριστος στο Μεξικό. Οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί μέσω του σεναριογράφου Λουίς Αλκορίθα. Την εποχή εκείνη ο Μάρκες είχε ήδη δημοσιεύσει διηγήματα και δύο μυθιστορήματα αλλά δεν ήταν ακόμη ιδιαίτερα γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του ισπανόφωνου κόσμου. Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας του απονεμήθηκε περίπου είκοσι χρόνια αργότερα. Αντιθέτως, ο Μπουνιουέλ ήταν διάσημος και είχε ήδη γυρίσει την ταινία Ανδαλουσιανός Σκύλος μαζί με τον Σαλβαδόρ Νταλί.

Το σενάριο του Μάρκες είχε ως πρωταγωνίστριες τρεις νεαρές ξαδέλφες που κληρονομούν ένα βενζινάδικο και παρά τις διάφορες ατυχίες που συναντούν, καταφέρνουν να δώσουν πνοή στην επιχείρησή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ