Κόσμος

Βρήκαν σε λεωφορείο κλεμμένο πίνακα του Ντεγκά

Αν κοιτάξεις βαθιά ένα γύρω, παντού μπορείς να δεις τέχνη. Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η φράση! Και, πρόσφατα, η πραγματικότητα, την επιβεβαίωσε.

Στον χώρο αποσκευών ενός υπεραστικού λεωφορείου, καμιά τριανταριά χιλιόμετρα έξω απ’ το Παρίσι, στα ανατολικά, εντοπίστηκε πίνακας του Ντεγκά, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Χάρη στους τυχαίους ελέγχους τροχοφόρων που διενεργεί στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους η αστυνομία.

Ο Γάλλος ζωγράφος του 19ου αιώνα Εντγκάρ Ντεγκά, που θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του κινήματος του Ιμπρεσιονισμού κι είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για τους πίνακες και τα γλυπτά του με θέμα μπαλαρίνες, ζωγράφισε τον πίνακα «Οι χορωδοί» το 1887. Ο πίνακας είχε κλαπεί πριν εννιά χρόνια από μουσείο της Μασαλίας.

Αυθεντικός ο πίνακας του Ντεγκά

Κανείς από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο δεν δήλωσε κάτοχος του πίνακα, και το Μουσείο του Ορσέ επιβεβαίωσε ότι είναι αυθεντικός. Η τιμή του ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ περίπου.

Αντιλαμβάνεται κανείς την ανακούφιση της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν. Δήλωσε χαρούμενη για την ανάκτηση ενός έργου «του οποίου η εξαφάνιση ήταν βαριά απώλεια για την ιμπρεσιονιστική κληρονομιά της Γαλλίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η καταιγίδα Χάρι σφυροκοπά τη Μάλτα – Τα κύματα μπήκαν στα σπίτια, σοκαριστικά βίντεο
Ισχυροί άνεμοι, που έφτασαν τα 104 χλμ./ώρα στη Βαλέτα, και υψηλά κύματα προκάλεσαν πλημμύρες, ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων πλοίων, ξεριζωμένα δέντρα και ζημιές σε σπίτια και καταστήματα
Ισχυροί άνεμοι στη Βαλέτα
Προειδοποίηση Φον Ντερ Λάιεν σε Τραμπ: Θα δράσουμε με αποφασιστικότητα αν χρειαστεί
«Η ταχύτητα της αλλαγής ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που ορίζεται από την ωμή ισχύ - οικονομική, στρατιωτική, τεχνολογική ή γεωπολιτική»
Ούρσουλα φον ντερ Λάειν και Ντόναλντ Τραμπ
«Πάρτε ανάσα, μη βγάζετε οργή και πικρία για τη Γροιλανδία» συμβουλεύει τους Ευρωπαίους o ΥΠΟΙΚ του Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ
Ο Μπέσεντ χαρακτήρισε «εμπρηστικές» τις επικρίσεις κατά της αμερικανικής κυβέρνησης που εκτόξευσαν χθες στο Νταβός η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Εμανουέλ Μακρόν
Ο Σκοτ Μπέσεντ
Financial Times: Οι διατλαντικές εντάσεις λόγω της Γροιλανδίας διακόπτουν το σχέδιο ευημερίας στην Ουκρανία
Η ανακοίνωση ενός πακέτου 800 δισ. δολαρίων για την ευημερία της Ουκρανίας, το οποίο θα έπρεπε να συμφωνηθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, θα καθυστερήσει λόγω διατλαντικής έντασης
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο