Κόσμος

Βρήκαν στην Τσεχία καρφί που πιστεύεται πως είναι από τη Σταύρωση του Ιησού (pic, vid)

Ένα αντικείμενο που ενδέχεται να σχετίζεται με τη σταύρωση του Ιησού Χριστού ανακάλυψαν πρόσφατα αρχαιολόγοι σε μεσαιωνικό μοναστήρι στην Τσεχία. Πρόκειται για ένα «κομμάτι καρφιού μήκους έξι ιντσών» που βρέθηκε σε μια κοιλότητα στο θησαυροφυλάκιο της μονής Μίλεβ (Milev).

Το εν λόγω εύρημα, όπως αναφέρει το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων (CTK), ήταν αποθηκευμένο σε ένα κουτί από ξύλο βελανιδιάς που χρονολογείται περίπου στον 4ο με 5ο αιώνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς το αντικείμενο παρέμεινε κρυμμένο όλα αυτά τα χρόνια καθώς το μοναστήρι όπου διατηρήθηκε, λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια των της Βοημίας και τα αρχεία του καταστράφηκαν. 

 

«Επειδή οι χουσίτες κατέστρεψαν τα αρχεία στο μοναστήρι, δεν έχουμε πληροφορίες για το αν υπήρχε καρφί από τον σταυρό του Ιησού εδώ» δήλωσε στο CTK ο Jirí Šindelář, που συμμετείχε στην ανακάλυψη και πρόσθεσε ότι η αυθεντικότητα του καρφιού θα διασταυρωθεί με τη βοήθεια και άλλων ειδικών την ερχόμενη χρονιά.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο:

Το καπάκι του χρυσού κουτιού που βρέθηκε το καρφί ήταν αρχικά κατασκευασμένο από μια συμπαγή χρυσή πλάκα με μια επιγραφή που περιείχε τα γράμματα IR, με τον Τζίρι Σίντελαρ, έναν αρχαιολόγο που συμμετείχε στην ανακάλυψη, να σημειώνει πως, αυτά τα γράμματα είναι πιθανώς «μια συντομογραφία για τα Λατινικά – Jesus Rex, δηλαδή ο Βασιλιάς Ιησούς».

Επειδή το μοναστήρι Μίλεβ ήταν γνωστό για τον πλούτο του και την σημαντικότητά του, οι ερευνητές υποστήριξαν πως, ο ισχυρισμός ότι φιλοξενούσε ένα καρφί από τον λεγόμενο Αληθινό Σταυρό, τον σταυρό πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Ιησούς, είναι «ρεαλιστικός», σημειώνει το CTK.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Έριν Πάτερσον: «Ο πατέρας μου είχε διπλώσει από τον πόνο από τα τοξικά μανιτάρια» – Η κατάθεση του πρώην συζύγου της
Ο Σάιμον Πάτερσον περιγράφει τις τελευταίες στιγμές τους στο νοσοκομείο - Δεύτερη μέρα της δίκης που έχει προκαλέσει σοκ - Ο ίδιος δεν πήγε στο οικογενειακό τραπέζι
Έριν Πάτερσον