Κόσμος

Βύθισαν οκτώ πλοία του Καντάφι

Αεροπορικές επιθέσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε τρία λιμάνια της Λιβύης, βύθισαν οκτώ πολεμικά πλοία του Καντάφι.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βύθισαν οκτώ πολεμικά πλοία των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι μετά από συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της Συμμαχίας το πρωί της Παρασκευής.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι αεροπορικές επιδρομές εκτυλίχθηκαν ταυτόχρονα σε στόχους στα λιμάνια της Τρίπολης, του Αλ Κχουμς και της Σίρτις.
 
” Με δεδομένη πλέον την κλιμάκωση της χρήσης ναυτικών στρατιωτικών μέσων, το ΝΑΤΟ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αναλάβει αποφασιστική δράση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης αλλά και των δυνάμεων της Συμμαχίας, στη θάλασσα “, δηλώνει στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ο Υποναύαρχος Ράσελ Χάρντινγκ, αναπληρωτής διοικητής της επιχείρησης ” Αυγή της Οδύσσειας “, του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.
 
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραίμ είχε αναφέρει ότι το λιμάνι της Τρίπολης αποτέλεσε στόχο αεροπορικών επιδρομών των δυνάμεων του ΝΑΤΟ το βράδυ της Πέμπτης.
 
” Μόλις πληροφορήθηκα ότι το λιμάνι της Τρίπολης είναι πλέον στόχος των επιδρομών του ΝΑΤΟ. Μου είπαν ότι χτυπήθηκε ένα σκάφος. “, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός αξιωματούχος, χωρίς όμως τότε να παραθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σχετικά με το σκάφος που επλήγη κατά την επίθεση και την τύχη του.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια της Γροιλανδίας» λέει ο Ρούτε - «Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Δανίας» λέει η Κοπεγχάγη
«Η θέση της Δανίας και της Γροιλανδίας είναι ίδιες και καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε χθες με το ΝΑΤΟ αναφορικά με το ζήτημα της κυριαρχίας μας»
Στρατιωτικές δυνάμεις του NATO σε άσκηση στη Γροιλανδία το 2022
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
FILE - President Donald Trump, right, shakes the hand of Russia's President Vladimir Putin during a joint press conference at Joint Base Elmendorf-Richardson, Alaska, Aug. 15, 2025. (AP Photo/Jae C. Hong, File)