Κόσμος

Χαμενεΐ: «Το Ισραήλ είναι ανίκανο και αδύναμο» – «Όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές για την εξόντωσή του» απαντά ο Νετανιάχου

Για την συμμετοχή των ΗΠΑ στις ισραηλινές επιθέσεις, ο Νετανιάχου είπε ότι «εξαρτάται από τον Τραμπ γιατί ξέρει το παιχνίδι»

Η αμερικανική επέμβαση στη Μέση Ανατολή αποτελεί ένδειξη «αδυναμίας και ανικανότητας» του Ισραήλ, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Το ίδιο το γεγονός ότι οι Αμερικανοί φίλοι του σιωνιστικού καθεστώτος έχουν μπει στο προσκήνιο και λένε τέτοια πράγματα είναι ένα σημάδι της αδυναμίας και της ανικανότητας του Ισραήλ» είπε χαρακτηριστικά ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα ήθελα να πω στο αγαπητό μας έθνος ότι αν ο εχθρός καταλάβει ότι τον φοβάστε, δεν θα σας αφήσει να φύγετε. Συνεχίστε την ίδια συμπεριφορά που έχετε μέχρι σήμερα με δύναμη».

 

Στην τρίτη κατά σειρά ανάρτηση που έκανε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν επικαλέστηκε ένα απόσπασμα από το Κοράνι, τονίζοντας: «Ο Παντοδύναμος Θεός σίγουρα και οριστικά θα χαρίσει τη νίκη στο ιρανικό έθνος, στην αλήθεια και στην πλευρά που έχει το δίκιο».

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε δηλώσεις, μετά το καταστροφικό ιρανικό πλήγμα στο νοσοκομείο Σορόκα, λέγοντας αρχικά ότι: «Ολόκληρος ο ισραηλινός λαός πληρώνει το τίμημα του πολέμου. Υπάρχει κόστος, άνθρωποι τραυματίστηκαν, υπάρχουν άνθρωποι που δυστυχώς σκοτώθηκαν επίσης, οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, το εκτιμώ πραγματικά αυτό».

Έπειτα, υπογράμμισε: «Όλοι μας έχουμε προσωπικό κόστος στον πόλεμο, ακόμα και η οικογένεια μου πλήρωσε το τίμημα, αφού για δεύτερη φορά ο Μπένι Άβνερ [γιος του Νετανιάχου] ακυρώνει τον γάμο του λόγω των πυραυλικών επιθέσεων».

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να εξοντωθεί ο Χαμενεΐ, λέγοντας: «Όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές, είναι καλύτερο να μην μιλάμε γι’ αυτό στα μέσα ενημέρωσης».

Για την συμμετοχή των ΗΠΑ στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ο Νετανιάχου διευκρίνισε: «Εξαρτάται από τον Τραμπ, ξέρει το παιχνίδι». Όσον αφορά την ανατροπή του καθεστώτος των αγιατολάχ, ο Νετανιάχου είπε: «Πριν από 2.500 χρόνια, ο Κύριος απελευθέρωσε τον εβραϊκό λαό – τώρα ο εβραϊκός λαός βοηθά τον περσικό λαό να απελευθερωθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και δημοσιογράφους κατά τη συγκομιδή ελιών
Παλαιστίνιοι χωρικοί, ακτιβιστές και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ισραηλινών εποίκων κοντά σε φυλάκιο στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω της περιόδου συγκομιδής των ελιών
Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Γκραντ Μπόουντεν, βοηθά τον φωτογράφο του Reuters, Ρανίν Σαουάφτα, μετά από επίθεση ισραηλινών εποίκων
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική