Κόσμος

Χαμός στην Ισπανία με την σορό του Φράνκο! Τα «καρφιά» της οικογένειας και ο διχασμός

Η οικογένεια του Φρανθίσκο Φράνκο θα παραλάβει τη σορό του δικτάτορα μετά την εκταφή που αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη του έτους, από το μαυσωλείο που τον φιλοξενεί σήμερα, διαβεβαίωσε σήμερα ένας εγγονός του.

“Ασφαλώς θα αναλάβουμε τη σορό του παππού μου, δεν θα τον αφήσουμε στα χέρια της κυβέρνησης”, είπε στη συντηρητική εφημερίδα La Razon ο Φράνθις Φράνκο, ένας από τα επτά εγγόνια του στρατηγού που κυβέρνησε την Ισπανία από το 1939 μέχρι το 1975.

Η εκταφή του Φράνκο και ο διχασμός

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ενέκρινε την Παρασκευή το διάταγμα για την εκταφή του Φράνκο από τη Βάλιε δε λος Καΐδος (“Κοιλάδα των Πεσόντων”), το μνημειώδες σύμπλεγμα που απέχει 50 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη, όπου δεσπόζει ένας σταυρός ύψους 150 μέτρων.

[read4more]

Η οικογένεια διαφωνούσε κατηγορηματικά με την ενέργεια αυτή και η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι αν συνεχίσει να αρνείται την εκταφή και δεν προτείνει ένα νέο σημείο για τον ενταφιασμό του δικτάτορα, τότε θα αναλάμβανε η ίδια να το κάνει “σε μια αξιοπρεπή τοποθεσία”, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος Κάρμεν Κάλβο.

Νομίζω ότι θα προχωρήσουν δια της βίας στην εκταφή και θα δούμε τότε αν αυτό ήταν νόμιμο“, είπε ο Φράνθις Φράνκο, προσθέτοντας ότι η οικογένεια δεν σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια γιατί “το να δαπανάς χρήματα απέναντι σε μια κυβέρνηση είναι χάσιμο χρόνου”.

Απέρριψε πάντως την πιθανότητα να ταφεί ο παππούς του δίπλα στη σύζυγό του, την Κάρμεν Πόλοκ, που πέθανε το 1988 και έχει ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Ελ Πάρδο, κοντά στη Μαδρίτη. “Δεν υπάρχει ασφάλεια εκεί, δεν γίνεται να ταφεί ο παππούς μου εκεί“, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν 1 εκατ. δολάρια σε δωρεές για τον 43χρονο ήρωα της πολύνεκρης επίθεσης στο Σίδνεϊ – Καρέ καρέ πώς κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη
Ο 43χρονος Αχμέντ ελ Αχμέντ νοσηλεύεται με δύο τραύματα από σφαίρες στον ώμο - «Θα πεθάνω, σε παρακαλώ δες την οικογένειά μου και πες τους ότι σκοτώθηκα προσπαθώντας να σώσω ζωές»
Ο 43χρονος Αχμέντ ελ Αχμέντ, πατέρας δύο παιδιών
Έλα Κουκ: Φοιτήτρια αντιπρόεδρος του ρεπουμπλικανικού συλλόγου, η μία νεκρή από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στις ΗΠΑ
H είδηση ότι η μία από τους δύο νεκρούς από την ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ, ήταν υποστηρίκτρια του κυβερνώντος κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να δώσει πολιτική διάσταση στο στυγερό έγκλημα
Η 19χρονη Έλα Κουκ
Το χρονικό της διπλής ανθρωποκτονίας του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του – Ποιος είναι ο γιος τους Νικ που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών
Ο θρυλικός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ βρέθηκαν νεκροί από μαχαίρι στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες
Ο Ρομπ Ράινερ με τη γυναίκα του και τα παιδιά του Νικ, Ρόμι και Τζέικ
Σπαραγμός για την 10χρονη Ματίλντα που σκοτώθηκε στη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ - «Δεν ξέρουμε πως να το ξεπεράσουμε»
Ταυτοποιούνται σταδιακά τα θύματα των πυροβολισμών - Η σπαρακτική ανάρτηση της θείας της και οι ιστορίες των ανθρώπων που θυσίασαν την ζωή τους για να σώσουν τους αγαπημένους τους
Η 10χρονη που σκοτώθηκε από τα πυρά των δραστών
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
8